Επικαιρότητα

Στα «σκαριά» το «αγροτικό 112» – Καινοτόμος ψηφιακή εφαρμογή

Στα «σκαριά» βρίσκεται το «αγροτικό 112» μια καινοτόμος ψηφιακή εφαρμογή που θα προειδοποιεί τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους να προστατεύσουν τις περιουσίες τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και από επικείμενο κίνδυνο καιρικών φαινομένων.

Η δημιουργία του «αγροτικού 112», συζητήθηκε εκτενώς σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκου με τον διοικητή και στελέχη της ΕΜΥ.

Η καινοτόμος ψηφιακή εφαρμογή θα συνδυάζει τα γεωχωρικά δεδομένα των αγροτεμαχίων (όπως αυτά δηλώνονται στη δήλωση ΟΣΔΕ), τη δυνατότητα πρόβλεψης συγκεκριμένων καιρικών φαινομένων που επηρεάζουν την αγροτική παραγωγή και την έγκαιρη ενημέρωση- προειδοποίηση των γεωργών ή κτηνοτρόφων που βρίσκονται στη ζώνη προειδοποίησης, που αναμένεται να πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα.

Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στην αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ που άμεσα θα φέρει στη διαβούλευση το ΥΠΑΑΤ και θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες αγρότες κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, να προβούν σε εκείνες τις ενέργειες που θα μπορούν να προστατεύσουν την περιουσία τους από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα συνεργασίας και τέθηκαν οι από κοινού στόχοι και των δύο μερών. Αποφασίστηκε επίσης η επόμενη τεχνική συνάντηση να γίνει στα κεντρικά γραφεία της ΕΜΥ όπου και θα επικαιροποιηθεί το μνημόνια συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και της ΕΜΥ.

Η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ και το ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς σχεδιάζει τη δημιουργία εργαλείων, που θα βοηθήσουν τους Έλληνες αγρότες να έχουν άμεση και εξατομικευμένη ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχονται συγκεκριμένες οδηγίες για την αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Στρατάκο ο Διοικητής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος κ. Μπαρσάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής Σμήναρχος κ. Πατσιούρας από τη Διεύθυνση Κλιματολογίας – Εφαρμογών η κα Παπακρίβου και η κα Μαμάρα και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προγνώσεων – Έρευνας κ. Σκριμιζέας.

Πηγή

 

Σπάνιο βίντεο δείχνει μια όρκα να μαθαίνει στο μωρό της να κυνηγάει

Νέο Voucher Ανέργων ηλικίας 25-45 ετών στα ΙΕΚ Βέργη

Μετάβαση στο περιεχόμενο