Like Safety Project Εκπαίδευση Προτεινόμενο

“ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ” μια τιμητική εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή νέων!

Με επιτυχία, διοργανώθηκε η εκδήλωση ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες, για να τιμήσουμε ανθρώπους με υπερδυνάμεις που βρίσκονται πάντα δίπλα μας, στις πιο δύσκολες στιγμές!
Την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023, στις 6:00 μ.μ., πολλοί νέοι κυρίως συμπολίτες μας, συμμετείχαν στην εκδήλωση “Στην Πρώτη Γραμμή: Άμεση Επέμβαση – Πρώτες Βοήθειες”, που έγινε, στο My Way Hotel & Events Patras, από τον Οργανισμό Safety Project, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Μπονάνου, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών!
 Άνθρωποι της πρώτης γραμμής μίλησαν για το επιχειρησιακό τους έργο σε φυσικές καταστροφές και μεγάλα δυστυχήματα :
Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης – Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων του Πυροσβεστικού Σώματος 
Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, Λάζαρος Χανουμίδης
Διοικητής 6ης ΕΜΑΚ, Αντιπύραρχος Θεόδωρος Φιλιππόπουλος
Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, μίλησε για το ρόλο της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας!
Από την Πυροσβεστική, την 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πάτρας, ο Υποδιοικητής της 6ης Ε.Μ.Α.Κ., Πυραγός Χρήστος Πεταλούδας, μίλησε για το επιχειρησιακό έργο της ΕΜΑΚ υπό δύσκολες συνθήκες και παρουσίασε βίντεο από την εκπαίδευση και δράση όλων των Πυροσβεστικών ομάδων
Από την Ελληνική Αστυνομία, ο Αστυνόμος Α’ Γιώργος Λυγερός, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών στο τμήμα Δημόσια Ασφάλειας, με Μεταπτυχιακό στην Διαχείριση Κρίσεων και Καταστροφών, μίλησε για το τρόπο που καταστέλλεται το έγκλημα με σύγχρονα μέσα. 
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Α’ και παράλληλα ο εν ενεργεία Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μίλησε για την επικοινωνία και ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε σε τρεις πολύκροτες υποθέσεις, όπως αυτή της Πάτρας, με την κατηγορούμενη μητέρα των τριών παιδιών της, όπου μίλησε για το πόσο σημαντικό είναι το έργο των ιατροδικαστών και της αστυνομίας όταν γίνεται σωστά. Για την υπόθεση της δολοφονίας Γιώργου Καραϊβάζ, δήλωσε ότι φτάνουμε στην άκρη του νήματος όπου οδηγεί στους δολοφόνους  του. Ενώ για την συνταρακτική υπόθεση της Καρολάϊν μας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ κατάλαβε ποιος ήταν ο δολοφόνος, από τον τόπο του εγκλήματος και το σκηνοθετημένο σκηνικό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Ήθελε όμως να κάνει τους απαραίτητους χειρισμούς για να ομολογήσει, πριν εξαφανιστεί με το παιδί του. 
Η Διευθύντρια ΕΚΑΒ Κανελλοπούλου Αγγελική, Ιατρός Αναισθησιολόγος, παρουσίασε όλες τις κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ και έστειλε ένα πολύ σημαντικό μήνυμα “Μην καλείτε το ΕΚΑΒ αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να το στερήσουμε από κάποιον που παλεύει με τα δευτερόλεπτα να ζήσει” 
Από τον Οργανισμό Safety Project, η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Εγκληματολόγος, Ματίνα Λαδικού, έκανε ένα σύντομο σχολιασμό για τις υπερδυνάμεις του ανθρώπου και θα δημοσιευθεί σε άρθρο, ολόκληρη η παρουσίαση στο http://www.juiorsclub.gr 
Στο Β’ μέρος ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ, 
Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή νέων στο μάθημα πρώτων βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πάτρας, από τον Υπεύθυνο Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών ΕΕΣ Πάτρας, Δημήτρη Χαλιώτη, Εθελοντή Ναυαγοσώστη -Εκπαιδευτή 
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ
Μετάβαση στο περιεχόμενο