Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας ετοιμάσει μια συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Θα μας μαγειρέψει φρικασέ χοιρινό με άγρια χόρτα.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό με κόκκαλο
500 γρ άγρια χόρτα
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 λεμόνια τον χυμό τους
Αλάτι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1) σε ένα τηγάνι μεγάλο βάζουμε ελαιόλαδο, το χοιρινό, αλάτι, πιπέρι και το τηγανίζουμε να κάνει κρούστα
2) ενώ έχουμε τηγανίσει το κρέας το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και στο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε
3) τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα και βάζουμε και νερό αρκετό να σκεπάζει το κρέας και το βράζουμε
4) όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε και τα χόρτα και τον άνηθο να βράσουν όλα μαζί
5) μόλις τι φαγητό μας έχει βράσει και μείνει με λίγο ζωμό σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά τα χτυπάμε με τον αυγάδαρτη και προσθέτουμε μέσα και τον χυμό των λεμονιών και βάζουμε με μια κουτάλα από το καυτό ζωμό του φαγητού μας και τον ρίχνουμε ενώ χτυπάμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη και ρίχνουμε και άλλες τρεις κουταλιές από την κουτάλα ζωμό και μετά το ρίχνουμε όλο μαζί στο φαγητό μας. Και κουνάμε την κατσαρόλα μας να πάει παντού το αυγοκομα και σερβίρουμε