Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Γλυκό πορτοκάλι

Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας γλυκάνει με την συνταγή που μας έχει. Θα μας φτιάξει ένα υπέροχο γλυκό πορτοκάλι.   

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Υλικά

10 πορτοκάλια

200γρ ζάχαρη

2 ποτήρια νερό νερού

2 βανίλιες

Χυμός δύο λεμονιών

1 κουταλιά σούπας γλυκόζη

Εκτέλεση

1) ξύνουμε τα πορτοκάλια

2) τα βάζουμε ολόκληρα να βράσουν με πολύ νερό για 20 λεπτά και τα στρώνουμε το επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές

3 ) τα βάζουμε σε λεκάνη με παγωμένο νερό να κρυώσουν

4) έπαιρνα τα κόβουμε στα τέσσερα βγάζουμε τυχόν νεύρες του πορτοκαλιού και κουκούτσια και τα κόβουμε κάθε τεμάχιο στα δύο οριζόντια

5) σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με δύο ποτήρια νερό να πάρει βράσει και ρίχνουμε τα πορτοκάλια και τα ξαφρίζουμε κάθε λίγο τα βράζουμε για περίπου μία ώρα και ρίχνουμε και την γλυκόζη και τις βανίλιες και μετά τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι την άλλη μέρα

6) έχουμε αποστείρωση τα βάζα μας και βάζουμε να δέσουμε το γλυκό μας μόλις. Το σιρόπι το βάλουμε σε ένα πιατακι μια κουταλιά και το ανοίξουμε στην μέση και αργεί να σμίξει πάλι δηλαδή δεν είναι ρευστό πολύ το γλυκό μας είναι έτοιμο το βάζουμε σε βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν

Η συνταγή της μαμάς: Αρακάς με μακαρονάκι κοφτό

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο