Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ

Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας μαγειρέψει κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ. Μια νόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Υλικά

1,5 κιλό μοσχαράκι κομμένο μικρά τεμάχια

2 καρότα κομμένα σε κύβους

5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας

1 χυμός ντομάτας

Ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι πάπρικα

Λίγο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Για τον πουρέ υλικά

5 πατάτες κομμένες

3 κουταλιές σούπας βούτυρο

1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα

Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρέας και το σωταρουμε πολύ καλά να κάνει κρούστα και έπειτα ρίχνουμε και το σκόρδο

2) ρίχνουμε και την πελτέ ντομάτας και τον χυμό αλάτι πιπέρι πάπρικα το δενδρολίβανο και τα καρότα και νερό να τα σκεπάζει όλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους

Εκτέλεση για το πουρέ

1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε τις πατάτες να βράσουν πάρα πολύ

2) μόλις βράσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο και με το μπλέντερ χειρός τις χτυπάμε και τις κάνουμε λείες

3) ρίχνουμε το γάλα λίγο ζεστό και το βούτυρο το αλάτι το πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά και έτοιμος ο πουρές μας σερβίρουμε σε πιάτο τον πουρέ και βάζουμε από πάνω το κρέας μαζί με την σάλτσα τους

Η συνταγή της μαμάς: Πατατοκεφτέδες νόστιμοι και γρήγοροι

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο