Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας φτιάξει μια συνταγή πολύ νόστιμη. Θα μας μαγειρέψει κοτόπουλο με κριθαράκι στον φούρνο. Ένα φαγητό για το οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
2 Στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μακρόστενα μπαστούνια
1/2 κιλό κριθαράκι μέτριο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 χυμό ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Κανέλα
Ελαιόλαδο
300 γρ παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
1) βάζουμε στο ταψί το κοτόπουλο το κρεμμύδι το σκόρδο την κανέλα το αλάτι το πιπέρι το ελαιόλαδο τον πελτέ τον χυμό και ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε ια μισή ώρα να ψηθούν
2) μετά την μισή ώρα ψησίματος ρίχνουμε 2 Ποτήρια νερό στο ταψί και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το κριθαράκι το ανακατεύουμε και μετά από δέκα λεπτά κοιτάζουμε εάν θέλει λίγο ακόμα νερό και μετά σβήνουμε τον φούρνο και τα αφήνουμε για δέκα ακόμα λεπτά
3) σερβίρουμε και ρίχνουμε και παρμεζάνα και καλή μας όρεξη