Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μοσχαράκι Χριστουγεννιάτικο

Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου σήμερα μας έχει μια συνταγή για τις μέρες των εορτών. Θα μας ετοιμάσει μοσχαράκι Χριστουγεννιάτικο. 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Υλικά

2 κιλά μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες

20 κάστανα βρασμένα

20 δαμάσκηνα

200 γρ κουκουνάρια

1 χούφτα σταφίδες ξανθές

20 βερίκοκα αποξηραμένα

Αλάτι πιπέρι

Ελαιόλαδο

Χυμό από δύο λεμόνια

Εκτέλεση

1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε το κρέας το αλατοπιπερωνουμε και το σωταρουμε να πάρει κρούστα από όλες τις πλευρές και το σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού

2) ρίχνουμε 3 ποτήρια νερό να βράσει πολύ καλά το μοσχαράκι μπορεί να χρειαστεί κι άλλο μέχρι να μείνει με την σάλτσα του

3) ρίχνουμε τα δαμάσκηνα τα κάστανα τα βερίκοκα τα κουκουνάρια τις σταφίδες και τα αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράσει και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.

Η συνταγή της μαμάς: Θράψαλα γεμιστά με φέτα

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο