Προτεινόμενο Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Μπακλαβαδάκια με φιστίκι

Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας φτιάξει ένα γλυκό που αν όχι όλοι, οι περισσότεροι το λατρεύουν. Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε κι εσείς μπακλαβαδάκια με φιστίκι.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Μπακλαβαδάκια με φιστίκι

Υλικά

1 κιλό φιστίκια η ψίχα τους
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 πακέτο βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
3 ξύλα κανέλας
Χυμό λεμονιού μισού
Και 5 φλούδες λεμονιού

Εκτέλεση

1) φτιάχνουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για πέντε λεπτά

2) βουτυρώνουμε ένα μεγάλο το ταψί και στρώνουμε τέσσερα φύλλα να εξέχουν γύρω γύρω βουτυρώνουμε πάλι και στρώνουμε φύλλο στο κέντρο σε όλο το ταψί βουτυρώνουμε πάλι το ίδιο βάζουμε πάλι φύλλο βουτυρώνουμε και βάζουμε κι άλλο φύλλο στρώνουμε όλο το φιστίκι γυρίζουμε να κλείσουμε σαν φάκελο τα πρώτα φύλλα που εξέχουν κ και σκεπάζουμε με άλλα πέντε φύλλα που ενδιάμεσα τα έχουμε βουτυρώσει και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα τα φύλλα

3) όπως είναι καυτό από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι που είναι χλιαρό

4) έπειτα σε κάθε μπακλαβαδάκια βάζουμε από μισό κουταλάκι φιστίκι και το αφήνουμε να πιει το σιρόπι του και σερβίρουμε

Η συνταγή της μαμάς: Φασόλια χάντρες

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο