Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας έχει μια συνταγή ιδανική για τον χειμώνα. Θα μας μαγειρέψει σούπα με κριθαράκι και κοτόπουλο. Για τις κρύες μέρες είναι ιδανική και πολύ νόστιμη!
*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1/2 κοτόπουλο
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα φέτες
2 καρότα κομμένα φέτες
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
250 γρ κριθαράκι μέτριο
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και το κοτόπουλο να τηγανίστει
2)μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο βαζουμε νερό και ρίχνουμε και τα καρότα το αλάτι πιπέρι πάπρικα να βράσουν
3) μόλις βράσουν τα στρώνουμε και βάζουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κριθαράκι να βράσει
4) λιώνουμε το κρεμμύδι και τα καρότα βγάζουμε τα κόκκαλα από το κοτόπουλο και τα ρίχνουμε μέσα στο κριθαράκι μόλις γίνει το κριθαράκι
5)σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε ρίχνουμε καυτό ζωμό από το φαγητό και έπειτα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα προσθέτουμε και το βούτυρο και καλή μας όρεξη