Συνταγές για Βασιλόπιτες υπάρχουν πολλές και μάλιστα διαφέρουν αρκετά από περιοχή σε περιοχή της Ελλάδας. Όμως η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου έχει να μας προτείνει μια από τις καλύτερες και ποιο εύκολες συνταγές για Βασιλόπιτα.
Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ
Η πιο νόστιμη Βασιλόπιτα
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
220 γρ βούτυρο
5 αυγά
1 μπέικον παουντερ
1 ποτήρι νερού πορτοκάλι χυμό
2 κουτ γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
11/2 κουταλιά μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα αμύγδαλα ξασπρισμένα
Για την επικάλυψη υλικά
Ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα λιωμένη
Εκτέλεση
1)σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ
2) βάζουμε και το χυμό πορτοκάλι το ξύσμα το κονιάκ το μαχλέπι το αλεύρι και το μπέικιν παουντερ το αλάτι και τα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε
3) σε βουτυρωμένο ταψί στρογγυλό ρίχνουμε το μείγμα μας και τοποθετούμε το φλουρί μας και ψήνουμε στους 180 έως ότου να βάζουμε το πιρούνι και να βγαίνει καθαρό
4) όταν ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα να κρυώσει
5) όταν έχει κρυώσει την καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη που την κοσκινιζουμε επάνω στην βασιλόπιτα μας και λιώνουμε την σοκολάτα και με την βοήθεια ενός κόρνε γράφουμε ευχές πάνω στην βασιλόπιτα μας και χρόνια πολλά