Μμμμ τι καλό μυρίζει; Η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου μας μαγειρεύει μοσχαράκι με πατάτες στον φούρνο. Ένα φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι σας!
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μοσχαράκι με πατάτες φούρνου
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας σε μερίδες
6 μεγάλες πατάτες κομμένες μακρόστενες φέτες
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες φέτες
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη φέτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
4 ντομάτες τριμμένες
Ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι πάπρικα
Μοσχοκάρυδο κανέλα
Εκτέλεση
1) σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρέας να τηγανιστεί πολύ καλά να κάνει κρούστα
2) ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια τις πιπεριές και τα σκόρδα να σοταριστούν το αλάτι πιπέρι πάπρικα το μοσχοκάρυδο κανέλα
3) ρίχνουμε και τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες και ρίχνουμε και νερό και τα αφήνουμε να βράσουν
4) μετά από μισή ώρα βρασμού μεταφέρω από την κατσαρόλα στο ταψί όλα τα υλικά και βάζω και τις πατάτες τις οποίες τις έχω πρωτίστως αλατοπιπερώσει και τα βάζουμε στον φούρνο να ψηθούν όταν έχουν μειώσει και οι πατάτες και το κρέας είναι έτοιμο το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!