Συνταγές

Η συνταγή της μαμάς: Σαρδέλες στο γκριλ με κόλιανδρο και κύμινο

Διαφορετική συνταγή, απίστευτη γεύση! Μια συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ Μαρίας Παπαγεωργίου.

Σαρδέλες στο γκριλ με κόλιανδρο και κύμινο!

Οι σαρδέλες είναι πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα. Μια μικρή μερίδα σαρδέλες μπορεί να παρέχει το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Βιταμίνης Β2 και το 100% της Βιταμίνης Β12. Όλες οι Βιταμίνες Β βοηθούν τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενώ χρησιμοποιούνται και στο μεταβολισμό της ενέργειας.

Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —>  ΕΔΩ 

Υλικά: 
1 κιλό σαρδέλες
1 ματσάκι κολιανδρο  φρέσκο 
κύμινο
πάπρικα γλυκιά
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο 
και αντικολλητικό χαρτί
Συνταγή:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε  τις σαρδέλες, έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Ρίχνουμε κολιανδρο ψιλοκομμένο, κύμινο, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τις σαρδέλες. 
3. Στρώνουμε σε ένα ταψί το αντικολλητικο χαρτί και ρίχνουμε τις σαρδέλες. Τις απλώνουμε στο ταψί. 
4. Ρίχνουμε ελαιόλαδο επάνω στις σαρδέλες και τις ψήνουμε στο γκριλ 
Καλή όρεξη! 

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο