Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Φλαμή! Είναι Δημοσιογράφος, “πανκιό”, αγαπά τα ερπετά μα πάνω απ’ όλα είναι πατέρας!

elena-1στη δημοσιογράφο, Ελένη Βασιλοπούλου elena_juniorsclub
 
Είναι ο μακροβιότερος παρουσιαστής ειδήσεων περιφερειακών καναλιών, με έδρα την Πάτρα! Ανταποκριτής του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, διευθυντής σύνταξης στο γνωστό Portal dete.gr και της εφημερίδας Κόσμος της Πάτρας, ενώ καθημερινά μας καλημερίζει ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον Max FM 93.4, προσφέροντας μας μια γερή δόση από τα θέματα της ημέρας! Επίσης εργάζεται μέχρι και σήμερα ως παρουσιαστής στο achaiachannel.
falmis-6
 Κωνσταντίνος Φλαμής
 
Η πρώτη μας συνάντηση έγινε στο Super B το 2003, εγώ στα πρώτα μου βήματα στο χώρο της δημοσιοραφίας κι εκείνος η κορωνίδα του τηλεοπτικού σταθμού! 
 
Έγινε δημοσιογράφος, γιατί τον οδήγησε σε αυτό το δρόμο, ο πατέρας του, Χρήστος Φλαμής. 
“Οταν πήγα στο Γυμνάσιο, άρχισε να με παίρνει μαζί του κάποια καλοκαίρια για να δουλεύω στο τυπογραφείο. “Ο Γουτεμβέργιος δεν θα πεθάνει μου έλεγε” και αυτό ήταν το λάθος του. Η παραδοσιακή τυπογραφία έδωσε την σκυτάλη στους υπολογιστές, ο Γουτεμβέργιος μετονομάστηκε σε Apple, οι παλιές λινοτυπικές μηχανές τις οποίες μου έμαθε να δουλεύω και να γράφω γρήγορα, έγιναν… κομπιούτερς. Πρόλαβε και εξέδωσε το 1989 το Σέλας. Με έκανε εκδότη στα 24 μου. Μετά όμως επέστρεψε στον Κήρυκα. Και από εκεί πήρε σύνταξη. Με έκανε δημοσιογράφο και μου έμαθε μία φράση που πάντα με ακολουθεί: “Δεν υπάρχει η φράση …. δεν υπάρχει είδηση”! Πάντα πρέπει να έχουμε ειδήσεις. Και οι ειδήσεις είναι παντού. Αρκεί να τις αναδεικνύουμε!” αναφέρει ο Κωνσταντίνος Φλαμής στο άρθρο του Σήμερα γιορτάζει ο άνθρωπος που με έκανε δημοσιογράφο”
 
Οι ειδήσεις είναι παντού έλεγε ο πατέρας του και ο Κωνσταντίνος το έκανε πράξη! Στα πρώτα μου βήματα είχα ακούσει τον Κωνσταντίνο να λέει την ίδια φράση σε όλη τη συντακτική ομάδα και από τότε το υιοθέτησα. 
falmis-5
Μεταξύ μας, υπάρχει αλληλοεκτίμηση και εκείνος έχει ανταποκριθεί πολλές φορές σε δικά μου project. Δε θα ξεχάσω ποτέ, το ό,τι δέχτηκε να υποδυθεί έναν χρήστη ναρκωτικών ουσιών, για της ανάγκες μιας φωτογραφικής καμπάνιας που είχα κάνει όταν συνεργαζόμουν με το patrasevents.gr 
falmis-15
στη φωτογραφία με τον Νικόλα
 
Σήμερα, είναι η παγκόσμια ημέρα του πατέρα, γι΄αυτό ζήτησα από τον Κωνσταντίνο Φλαμή, να αφήσει λίγο τη δημοσιογραφία και τη μουσική του αγάπη για να μου μιλήσει για πρώτη φορά αν δεν κάνω λάθος, για τους δυο υπέροχους γιους του, τον Δημήτρη και τον Νικόλα! 
falmis-14
 στη φωτογραφία με τον Δημήτρη (όταν ήταν μικρός)
 
Ο Κωνσταντίνος Φλαμής, στο ρόλο του πατέρα:
 
j.c.: Είσαι πατέρας δυο αγοριών, ενός φοιτητή κι ενός μπόμπιρα που είναι στο δημοτικό. Στον πρωτο γιο τον Δημήτρη, σε θυμάμαι να τον διαβάζεις στο κανάλι Super B (πριν χρόνια…). Τώρα, με τον μικρό Νικόλα, είσαι περισσότερο κοντά του, έχεις χρόνο να κάνετε δραστηριότητες μαζί; 
 
Κ.Φ.: Ο χρόνος μου όπως πάντα είναι περιορισμένος και δυστυχώς μη ελεγχόμενος σε σχέση με τον καθημερινό μου προγραμματισμό. Νομίζω όμως ότι αυτό το γνωρίζουν καλά τα παιδιά μου. Προ ημερών πήγαμε μαζί στην Γέφυρα και περπατήσαμε. Πέρα – δώθε. Είχαμε καιρό να κάνουμε κάτι μαζί! Δυστυχώς.
falmis-10
 
j.c.: Ο Δημήτρης είναι πλέον ενήλικας και έχει θέσει τους στόχους του. Ποιες είναι οι συμβουλές σου στο γιο σου, τώρα που παίρνει τη ζωή στα δικά του χέρια; 
 
Κ.Φ.: Ο Δημήτρης είναι στο πρώτο έτος των Μηχανικών Η/Υ Πάτρας. Οι συμβουλές μου δίνονται κατά περίπτωση. Η ελευθερία στη σκέψη του κυριαρχεί στην σχέση μας. 
falmis-12
 
j.c.:.Άλλαξες τρόπο διαπαιδαγώγησης ή καποιες συμπεριφορές σου, στον Νικόλα; 
 
Κ.Φ.: Νομίζω πως όχι. Αλλωστε η Αθανασία νομίζω ότι είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου για τον Νικόλα. Και την ευχαριστώ για όσα κάνει. 
falmis-4
 
.j.c.:Ο μεγάλος έχει χαράξει πορεία στον κόσμο των υπολογιστών. Ο μικρός θα ήθελες να σε ακολουθήσει; Έχει εκφράσει ο Νικόλας, με τι θέλει να ασχοληθεί όταν μεγαλώσει; 
 
Κ.Φ.: Οχι. Δεν εχει εκφραστεί. Αν και νομίζω ούτε αυτός θα ακολουθήσει την δημοσιογραφία. 
 
j.c.: Φίλους που εμπιστεύεσαι τα πάντα, απέκτησες μέσα από αυτή τη δουλειά; 
 
Κ.Φ.: Οι φίλοι μου είναι ελάχιστοι. Και δεν τους βλέπω και συχνά, με την έννοια ότι δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε κοινές εξόδους. Ομως γνωρίζουν καλά ότι τους αγαπω. Και μιλάμε συχνά. 
falmis-13
j.c.: Ξεκίνησες με τις σπουδές σου στη Φυσική, αλλά έχω την αίσθηση ότι πάντα ήσουν ανάμεσα από δυο αγάπες, τη δημοσιογραφία και τη μουσική! Τελικά, θα μπορούσες να ήσουν πιστός αποκλειστικά σε μια αγάπη; 
 
Κ.Φ.: Νομίζω πως όχι. Η Φυσική και ιδίως τα στοιχειώδη σωμάτια και η Κβαντική, παραμένουν οι μεγάλες μου αγάπες. Η δημοσιογραφία είναι το πάθος μου, η ζωή μου. Η dark wave και η post punk μουσική είναι ο εαυτός μου. Νομίζω πως θα πεθάνω πανκιό!
falmis-2
 
j.c.:Πώς πρόεκυψε η αγάπη σου για τα φίδια; Μπορείς ποτέ να εμπιστευτείς ένα φίδι περισσότερο από ένα συνάδελφο; 
 
Κ.Φ.: Πάντα είχα μία τάση λατρείας για τα ερπετά. Ισως επηρεάστηκα και από την Κρήτη όπου σπούδασα. Εκεί αγαπούν τα φίδια από αρχαιοτάτων χρόνων. Και κάποιοι στα χωριά τα θεωρούν τυχερά για τα σπίτια τους. Δεν θα συνέκρινα ποτέ φίδι με άνθρωπο. Ομως ένας αλμπίνο βόας είναι εκπληκτικό πλάσμα. Οπως και ο δικός μου ο king snake. 
falmis-17
 
j.c.:Κεφάλαιο γυμναστική στη ζωή σου! Τι έγινε μετά τα 45+ και εντάσσεις τη γυμναστική στη ζωή σου; 
 
Κ.Φ: Ξεκίνησα για να “φτιάξω κορμί”! (Χαχαχα). Και ευχαριστώ τον Γιώργο Ζαφειρακόπουλο που είναι αδελφός, που με στηρίζει. Και με μαλώνει για τις κακές διατροφικές συνήθειες.
falmis-8
 
j.c.: Μουσική ροκ, dark dance, electro dark και στάση ζωής ;Συνάδουν οι μουσικές επιλογές και τα ακούσματα με τον τρόπο που ζεις; 
 
Κ.Φ.: Δεν θα έλεγα οτι ακούω ροκ. Ειναι ευρεία η έννοια του ορου. Μου αρέσουν αρκετά κομμάτια από την κλασσική σκηνή της ροκ, από rockabilly ή psycobilly αλλά νομίζω ότι είμαι σκοτεινός στην μουσική. Και ναι νομίζω ότι κάπως έτσι ζω. 
falmis-7
 
j.c.: Στη δημοσιογραφική σου καριέρα, υπήρξε στιγμή που σε στιγμάτισε;
 
Κ.Φ.: Θα αναφερθώ στο πρώτο μου συγκλονιστικό και αποκλειστικό ρεπορτάζ. 1991, 19 Απριλη, έκρηξη στην Βότση. 7 νεκροί. Μαζί με τον καμεραμάν Πέπο Αγγελόπουλο. Ηταν η πρώτη φορά που κινδύνευσα να χάσω την ζωή μου. Στεκόμουν πάνω σε μία λίμνη από βενζίνη με ένα αναμμένο τσιγάρο στο χέρι. Ευτυχώς δεν το πέταξα κάτω… μέσα στον πανζουρλισμό. Με έσωσε ένας αστυνομικός που είδε… που πατούσα.
 
Κινδύνευσα στις φωτιές στην Ηλεία το 2007 με τον Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο. Μία νύχτα (3 τα ξημερώματα) που μας έζωσαν οι φλόγες. Και τελευταία όταν κατέγραφα με την κάμερα μου το υπόστεγο Νο 4 στο λιμάνι. Ηταν 4.30 το απόγευμα της 4ης Αυγουστου 2018. Επαιρνα εικόνες. Εφυγα. Και μετά από 40 λεπτά κατέρρευσε. Οταν το έμαθα… έπαθα σοκ!
 
j.c.: Ένα αποκλειστικό, ένα ταξίδι ζωής ή μια ημέρα ανέμελη, ελεύθερη, χωρίς καθόλου άγχος ;
 
Κ.Φ.: Δεν έχω ρεπό ούτε ελεύθερη μέρα. Θα ήθελα να πάω στα Γκαλαπάγκος. Στην πιο νέα γη της Γης. Εκεί που αποδεικνύεται το πως η φύση δημιουργεί. 
 
j.c.: Αγαπάς την ημέρα ή τη νύχτα και που πιστεύεις ότι γίνονται τα καλύτερα ρεπορτάζ; 
 
Κ.Φ: Τη νύχτα. 
falmis-11
 
j.c.: Με μια μαμά, να σε μεγαλώνει μέσα στον κόσμο των παραμυθιών, ποια ανάμνηση σου έχει μείνει ανεξίτηλη από τα παιδικά σου χρόνια; 
 
Κ.Φ.: Νομίζω ότι μαζί μας ζούσε και εκείνη την ηλικία της. Εχουμε 18 χρόνια διαφορά. Η μαμά είναι μία υπέροχη γυναίκα και δημιουργική. Και νομίζω ότι αυτό δεν θα σταματήσει ποτέ. Ενα είναι το παράπονό της. Που δεν έγινα Φυσικός! 
 
j.c.:Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη για εμάς πανδημία, αυτό σε έκανε να αλλάξεις προτεραιότητες στη ζωή σου, να αναθεωρήσεις; 
 
Κ.Φ.: Οχι. Ζω την πανδημία από μέσα. Ημουν δηλαδή συνέχεια… έξω! Και δεν την φοβάμαι. Την αντιμετωπίζω. Οσο μπορώ πιο σοβαρά. Νομίζω ότι όσοι τρόμαξαν και πανικοβλήθηκαν έκαναν περισσότερο κακό στον εαυτό τους. 
falmis-16
 
j.c.: Τελικά η Πάτρα σου προσέφερε όσα ήθελες στη επαγγελματική σου καριέρα και στη ζωή σου; 
 
Κ.Φ.: Το 2001 είχα μία πρόταση να ανέβω στον Antenna για το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων. Αρνήθηκα. Να ναι καλά η Τζέλα Παυλάκου που με είχε συμβουλεύσει. 
 
j.c.: Ποια είναι η γνώμη σου για το juniorsclub.gr Πιστεύεις στην εξιδείκευση των μέσων ενημέρωσης; 
 
Κ.Φ.: Μα ναι. Αν δεν πίστευα δεν θα βγάζαμε τον “Κόσμο” της Πάτρας! Νομίζω ότι τέτοιες προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται. Και να στηρίζονται. Και χαίρομαι που μία δημοσιογράφος όπως εσυ, το επέλεξες.
 
 Διαβάστε επίσης:

 Συνέντευξη με την 11χρονη Αρετή Φαρμάκη: “Είμαι πολύ περήφανη για τον μπαμπά μου και για το έργο που κάνει…”

Συνέντευξη με τη 15χρονη Αναστασία Νικολοπούλου: “Εμείς που έχουμε αντιμετωπίσει τον καρκίνο είμαστε πιο δυνατοί”

Ηλέκτρα Χαρίτου: Η 16χρονη που κάνει ελεύθερη πτώση με τον πατέρα και εκπαιδευτή της

Η Ημέρα του Πατέρα! Πώς και πότε καθιερώθηκε;

6 χαρακτηριστικά που κάνουν έναν μπαμπά υπέροχο!

 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο