Επιστημονικά Νέα

«Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;»: Συνέδριο στα Παλαιά Σφαγεία

Συνέδριο με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Πρόοδος ή απειλή της ανθρωπότητας;» θα  πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου και ώρα 9.00 – 20.00 στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος με την τεχνική υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Ο θεματικός άξονας του συνεδρίου είναι η πρόοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης που «λύνει τα χέρια σε μεγάλα προβλήματα των επιστημών» και ταυτόχρονα προκαλεί «μεγάλους κινδύνους για την κοινωνία και την ανθρωπότητα». Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συμβολή των φορέων της πόλης που εκπροσωπούν τους επιστημονικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς κλάδους που σχετίζονται άμεσα από την εφαρμογή της νέας τεχνολογίας. Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει τον αντίκτυπο που έχει η τεχνητή νοημοσύνη στον τεχνολογικό και επιχειρηματικό τομέα της ευρύτερης περιοχής εμπνέοντας ιδέες και συνέργειες, ενώ ταυτόχρονα να εντοπίσει τα πεδία προφύλαξης από την αλόγιστη χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας που εγκυμονεί κοινωνικούς και οικονομικούς αποκλεισμούς και πώς οι κοινωνικές δομές μπορούν να είναι προετοιμασμένες για τα συγκεκριμένα προβλήματα με διαρκή σύνδεση με την παγκόσμια κοινότητα.

*Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

 

 

 

 

 

https://www.juniorsclub.gr/i-synaylia-ayti-i-nychta-menei-live-erchetai-sto-faliro-summer-theater/

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο