Famous News

Θρίαμβος του «Οπενχάιμερ» με 7 Όσκαρ – στα 4 σταμάτησε το «Poor Things»

To Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου πήγε στον Κίλιαν Μέρφι. Ήταν το πρόσωπο της ταινίας, έδωσε και μια ερμηνεία λιγότερο εφετζίδικη από αυτές που βραβεύει η Ακαδημία συνήθως – μπράβο στα μέλη της. Ήταν σύντομος στον ευχαριστήριο λόγο του, ήταν και κύριος, υποβάλλοντας τα σέβη του σε όλους τους συνυποψήφιούς του. Το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, όπως αναφέραμε, πήγε στην Έμα Στόουν. Η Στόουν έχει πια Δύο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και ο Γιώργος Λάνθιμος «δίνει» για δεύτερη φορά το βραβείο της κατηγορίας στην πρωταγωνίστριά του. Θυμίζουμε ότι πριν λίγα χρόνια είχε κερδίσει και η Ολίβια Κόλμαν Όσκαρ για το Favorite.  

Ρόμπερτ Ντάουνι Jr. σήκωσε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον μακιαβελικό Λούις Στρος του Οπενχάιμερ, με τον Σαμ Ρόκγουελ να τον προσφωνεί αναφέροντας ότι υπάρχουν ηθοποιοί και υπάρχουν και ηθοποιοί που παραμένουν εντός χαρακτήρα μέχρι το commentary του DVD, παραπέμποντας σε ένα χαρακτηριστικό αστείο του Tropic Thunder. Ο ηθοποιός ευχαρίστησε την κακή παιδική του ηλικία και την Ακαδημία – με αυτή τη σειρά. Το Όσκαρ Β’Γυναικείου Ρόλου παρέλαβε με δάκρυα στα μάτια η Ντε’Βάιν Τζόι Ράντολφ, που λειτούργησε σαν εξισορροπητικός παράγοντας ανάμεσα στους χαρακτήρες των Τζιαμάτι και Ντομινίκ Σέσσα στο Holdovers – ο ορισμός της «υποστηρικτικής» ερμηνείας.

Στα Σενάρια, το Πρωτότυπο κέρδισε η Ανατομία μιας Πτώσης της Ζιστίν Τριέ, που ενθουσίασε (και) το ελληνικό κοινό, έχοντας κόψει 63 χιλιάδες εισιτήρια μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την άνοδο των νικητών στη σκηνή, η ορχήστρα έπαιζε ένα cover του P.I.M.P, όπως στην ταινία. Στο Διασκευασμένο Σενάριο έφυγε νικητής το American Fiction, όπως πριν από μερικές εβδομάδες στα βραβεία BAFTA.

Στη Διεθνή Ταινία δεν περίμενε κανείς να κερδίσει κάποιος άλλος υποψήφιος από τη Ζώνη Ενδιαφέροντος, μια δημιουργία που θα συζητάμε για χρόνια, η οποία πήρε κι ένα δεύτερο Όσκαρ στην Κατηγορία του Ήχου. Ανέλπιστο, πλην δικαιολογημένο – η μισή ταινία κρύβεται στον ηχητικό σχεδιασμό. Στην κατηγορία του Καλύτερου Animation το παραληρηματικό, εκθαμβωτικό ρέκβιεμ του Χαγιάο Μιγιαζάκι Το Αγόρι και ο Ερωδιός κατατρόπωσε την ψυχεδέλεια του Spiderman: Across the Universe.

To Όσκαρ Οπτικών Εφέ παρέλαβαν οι τεχνικοί του Godzilla Minus One, με τους χειροποιήτους Γκοτζίλα τους ανά χείρας και πασχίζοντας να διαβάσουν τον λόγο τους στα αγγλικά από το χαρτί – ένα πραγματικά πολύ χαριτωμένο στιγμιότυπο. Το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ πήγε στο συγκλονιστικό 20 Μέρες στη Μαριούπολη, με τον δημιουργό του να εύχεται να μην χρειαζόταν να είχε κάνει αυτή την ταινία. Το πρώτο του Όσκαρ πήρε και ο Γουές Άντερσον για το Wonderful Story of Henry Sugar –όνομα και πράγμα- στην κατηγορία του Live Action Μικρού Μήκους, μα δεν καταδέχθηκε να το παραλάβει αυτοπροσώπως.

Και του χρόνου.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ
Οπενχάιμερ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Κρίστοφερ Νόλαν, Οπενχάιμερ

Α’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Κίλιαν Μέρφι, Οπενχάιμερ

Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Έμα Στόουν, Poor Things

Β’ ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Οπενχάιμερ

Β’ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
Ντε’Βάιν Τζόι Ράντολφ, Τα Παιδιά του Χειμώνα

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
Ανατομία μιας Πτώσης

ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ
American Fiction

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΙΝΙΑ
Ζώνη Ενδιαφέροντος

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Οπενχάιμερ

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΑΖ
Οπενχάιμερ

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
Poor Things

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ
Poor Things

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ / ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ
Poor Things

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Οπενχάιμερ

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
What Was I Made For (από την ταινία Barbie)

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΧΟΣ
Ζώνη Ενδιαφέροντος

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΠΤΙΚΑ ΕΦΕ
Godzilla Minus One

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ
Το Αγόρι και ο Ερωδιός

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
20 Μέρες στη Μαριούπολη

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Last Repair Shop

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
The Wonderful Story of Henry Sugar

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Πηγή

 

Ποια είναι τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε εποχής;

Patras Half Marathon – Μηνύματα υγείας, άθλησης και ζωής στην ημερίδα “Τρέξιμο και υγεία”

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο