Ζώα

Το μαρτύριο των ζώων συνεχίζεται. Ένα μήνα μετά , καμία μέριμνα για τα 500 σκυλια της χωματερής της Ξάνθης

Ένα μήνα και μια εβδομάδα μετά από την κραυγή για βοήθεια από τα Αδεσποτούλια της Ξάνθης, το μαρτύριο συνεχίζεται..
Σιωπή από τον δήμο και από το κράτος.

500 ζώα ίσως να φτάσαν στα 400 με τα νεκρα που μαζεύουμε κάθε μέρα.

Και αν εσάς αυτές οι φωτογραφίες σας σοκάρουν, εμείς αυτές τις εικόνες τις ζούμε.  Έχουμε την μυρωδιά του θανάτου στα ρουθούνια μας κάθε μέρα.  Ζούμε τον θάνατο αυτών των πλασμάτων κάθε μα κάθε μέρα όταν ξεψυχάνε στα χέρια μας κατά δεκάδες και πρέπει μετά να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε γιατί υπάρχουν πάνω 500 ψυχές που μας χρειάζονται.  

Επειδή ακούσαμε  κάποιες  διαδόσεις από διάφορες πηγές πχ ότι οι φωτογραφίες και τα video είναι παλιά ή ψεύτικα, ότι δεν είναι από την χωματερή, ότι τα σκυλιά τα έφεραν από την Βουλγαρία και τα παράτησαν εκεί (πως είναι δυνατόν να περάσουν τα σύνορα τόσα σκυλιά χωρίς χαρτιά?), ότι τα πήγαν εκεί οι φιλοζωικές οργανώσεις (τα Αδεσποτούλια Ξάνθης γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η επανένταξη αδέσποτων σκύλων σε χωματερές απαγορεύεται και επιπλέον το θεωρούν απαράδεκτο και αδιανόητο), ότι  πήγαν εκεί μόνα τους προς αναζήτηση τροφής (η απόσταση από την πόλη της Ξάνθης είναι τεράστια για να φύγουν τόσα σκυλιά από εκεί και να καταλήξουν στην χωματερή για να τρώνε τι? τα πλαστικά και τα αλουμίνια της ανακύκλωσης;)  κτλ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι:

1. το 2020 είχε γίνει έγγραφη καταγγελία από την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) για τον δήμο Τοπείρου όπου αναφέρεται ότι η Δημοτική Αρχή Τοπείρου μετέφερε στην χωματερή τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εντός των ορίων του.  Τα ζώα αυτά δεν είχαν στειρωθεί, δεν είχαν Microchip και δεν είχαν καταγραφεί.

2. Πολλά από τα σκυλιά που περιθάλψαμε από την χωματερή ελέγχθηκαν και έχουν Microchip καταχωρημένο στον Δήμο Ξάνθης.

3.  Επειδή ακούσαμε ότι είμαστε υπερβολικοί για το όλο θέμα και κάποιοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους για τις εικόνες που δείχνουμε, έχουμε να πούμε τα εξής:  Κάθε μα κάθε μέρα που περνάει στην χωματερή ξεψυχούν  ζώα.  Ζώα που υποφέρουν, που εξακολουθούν και γεννάνε και πολλαπλασιάζονται

4.  Οι φωτογραφίες και τα video είναι 100% πραγματικά και είναι από την χωματερή της Ξάνθης.  Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση δεν υπάρχει μόνο στην Ξάνθη.  Και τα σκυλιά δεν είναι ούτε 50 ούτε 70 ούτε 90 ούτε 100.  Έχουν στειρωθεί τουλάχιστον 250 σκυλιά και υπάρχουν πάνω από 200 στον χώρο της χωματερής τα οποία είναι φοβικά και κρύβονται.  Τα ζώα αυτά είναι διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της χωματερής σε μια έκταση 120 στρεμμάτων.  Και εξακολουθούν να πεινάνε, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς μας επισκέφθηκε στις 24/1 και συναντήθηκε και με τους 4 δημάρχους του Νομού Ξάνθης και υποσχέθηκε ότι θα δώσει λύση το συντομότερο δυνατόν.  Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση.
Αυτή τη στιγμή τα ζώα σιτίζονται από εμάς χάρη στις δωρεές σωματείων από το εξωτερικό, από την Ελλάδα, από εταιρίες της χώρας μου και απλούς πολίτες που τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας.
Και να σας υπενθυμίσουμε ότι είμαστε εθελοντές και αυτή τη στιγμή σηκώνουμε το μεγαλύτερο βάρος της κατάστασης στις πλάτες μας.  Και οικονομικά και συναισθηματικά.  Όπως χιλιάδες εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.  

Και δεν μας αξίζει να μας κουνάει κανένας το δάχτυλο, να πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε επειδή κάποιος άλλος δεν εφαρμόζει τις υποχρεώσεις του και τα καθήκοντά του ή να υπάρχουν υπόνοιες ότι εμείς καταχραστήκαμε χρήματα εις βάρος των ζώων.

Κάθε μέρα που περνάει χάνονται δεκάδες ζώα.  Γι’αυτό πλέον φωνάζουμε ότι πρέπει να βρεθεί λύση και τα ζώα να φύγουν από εκεί ΧΘΕΣ και η δημοτική αρχή να αρχίσει να εφαρμόζει την νομοθεσία όπως οφείλει.  Όχι μόνο στην Ξάνθη.  Σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε να δοθεί σύντομα ένα τέλος στο μαρτύριο αυτών των πλασμάτων, να φύγουν από τα σκουπίδια, να έχουν μια ευκαιρία να ζήσουν σε ένα καλό σπίτι και  κυρίως να υπάρξει άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας στην Ελλάδα σε ότι αφορά το θέμα των ζώων.

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

https://www.juniorsclub.gr/prokatalipsi-kai-anapiria-pos-antilamvanetai-o-kosmos-ta-anapira-atoma/

https://www.juniorsclub.gr/the-best-carnival-kids-party-sto-royal-patras-me-agapimenoys-iroes/

Μετάβαση στο περιεχόμενο