Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Το παιδί της ευχής μεγάλωσε… Τώρα είναι εθελοντής για τις ευχές άλλων παιδιών στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub 

Το παιδί της ευχής μεγάλωσε…Τώρα είναι εθελοντής για τις ευχές άλλων παιδιών

Ο 9χρονος Ανδρέας, έπειτα από δύο χρόνια θεραπειών, πραγματοποιεί εκπληρώνει την ευχή του στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

“Θέλω να γνωρίσω τον Αντώνη Ρέμο, αγαπημένος μου τραγουδιστής και της μητέρας μου, με πολλά αγαπημένα μου τραγούδια”.

Αμέσως οι νεράιδες του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος συντονίστηκαν και δημιούργησαν μια αξέχαστη ημέρα για τον μικρό Ανδρέα! Έτσι, όπως κάνουν πάντα!!! Τώρα, ο Ανδρέας μεγάλωσε και είναι εθελοντής του οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, όπου δίνει χαρά σε άλλα παιδιά – μαχητές, που κέρδισαν την μάχη με τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. 

Συνέντευξη με τον Ανδρέα Ψάλτη, Εθελοντής στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
j.c.: Η ευχή σου εκπληρώθηκε! Τι θα σου μείνει αξέχαστο από εκείνη την ημέρα;

Α.Ψ.: Αυτό που με βεβαιότητα θα μου μείνει αξέχαστο είναι ο τρόπος που έγινε η πρώτη γνωριμία με τον Αντώνη Ρέμο, σε ένα μικρό στούντιο ηχογράφησης όπου χωρίς να γνωρίζω που με πήγαιναν, τον είδα μπροστά μου. Επίσης, όλη η εμπειρία της ηχογράφησης του τραγουδιού που κάναμε μαζί!

Η χαρά που είχαμε όλοι μας εκείνη την στιγμή, η ανυπομονησία… Η εμφάνιση του το βράδυ στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε. Η επίσκεψη στα καμαρίνια, τα δώρα που έκανε σε εμένα και την αδερφή μου. Τέλος, αυτό που έχω να θυμάμαι πάντα, είναι τα συναισθήματα που ένιωσα τότε και όλη η ενεργεία και η χαρά που μου έδωσε η δική μου ευχή.

j.c.:Μεγαλώνεις και μόλις τελειώνεις τις σπουδές σου, αποφασίζεις να γίνεις εθελοντής στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος);

Α.Ψ.: Την απόφαση αυτή, την πήρα καθώς περνώντας τα χρόνια ήμουν σε μια διαρκή επαφή με τον οργανισμό κυρίως χάρη στον Αντώνη Ρέμο, όπου επειδή υπήρξε πρεσβευτής του Make-A-Wish Ελλάδος και με καλούσαν κάθε φορά που υπήρχε εκδήλωση μαζί του. Επειδή είμαι ιδιαίτερα ενεργός και δραστήριος άνθρωπός, ήθελα να δω πως είναι και η αντίπερα όχθη του συναισθήματος, δλδ του να είσαι εθελοντής. Ομολογώ ότι ο κύριος λόγος που με έκανε να σκεφτώ ότι θέλω να γίνω εθελοντής ήταν αυτός, κατόπιν όμως κατάλαβα ότι ο σκοπός μου ήταν μεγαλύτερος και έτσι συνεχίζω όσο πιο δυναμικά μπορώ από το 2019 να βοηθάω και κυρίως να κάνω χαρούμενα τα παιδιά ! 

Η αλήθεια είναι ότι εστιάζοντας στα παιδιά, κάθε φορά με το χαμόγελο τους και μια αγκαλιά, σου χαρίζουν ένα απίστευτο αίσθημα ευφορίας και στους γονείς που σε κάνουν να νιώθεις σαν ένας μικρός θεός, δεν με νοιάζει τίποτα άλλο από αυτές τις στιγμές, εξάλλου οι δικές μου έγιναν, πέρασαν… και μου έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μου.

Για όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στον Make-A-Wish Ελλάδος, ο Ανδρέας μας εξηγεί τα καθήκοντα του ως εθελοντής.

j.c.:Τι κάνει ένας εθελοντής στο Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος);

Α.Ψ.: Ο εθελοντής στον οργανισμό κάνει πολλά πράγματα, αρχικά βοηθάει και συμμετέχει σε μπαζάρ, σε εκδηλώσεις που γίνονται για να επιτευχθεί η ανεύρεση πόρων που βοηθούν στην εκπλήρωση περισσότερων παιδικών ευχών. Επίσης βοηθάει στο στήσιμο μιας εκδήλωσης και μιας δράσης, όπως, στην δράση με το Αστέρι της Ευχής, όπου σχολεία όλης της Ελλάδος προμηθεύονται αστεράκια του οργανισμού και τα μοιράζουν στους μαθητές, για να γνωρίσουν και αυτοί με την σειρά τους το έργο του οργανισμού.

Εμείς, οι εθελοντές αναλαμβάνουμε την προσέγγιση και την επικοινωνία με τα σχολεία και στη συνέχεια με την αποστολή των αστεριών. Όταν κάποιος βρίσκεται στην ομάδα ευχής, είναι μπροστά στην εκμαίευση της ευχής από το
παιδί και εν συνεχεία, το πιο σημαντικό είναι ότι παίρνει μέρος σε αυτή. Γίνεται δηλαδή κομμάτι και βοηθάει ώστε να εκπληρωθεί η ευχή κάθε παιδιού. 

Κάθε ευχή είναι ξεχωριστή και κάθε παιδί το ζει διαφορετικά, ο εθελοντής είναι εκεί για να κάνει την εμπειρία πιο όμορφη και να δώσει λάμψη και χαμόγελο σε κάθε παιδί.

Με τα λόγια των γονέων κατάλαβα ότι πρέπει να συνεχίσω στο δρόμο αυτό… Για κάθε παιδί που γίνεται χαρούμενο και του εκπληρώνεις μια ευχή στις πιο κρίσιμες στιγμές της παιδικής του ηλικίας.

Η συνέντευξη μου, δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ  στη στήλη μου “Ξέρω τι θέλει ένα παιδί” σε συνεργασία με το www.juniorsclub.gr, όπου παρουσιάζονται κάθε Σάββατο, θέματα για παιδιά, εφήβους και γονείς. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για κάποιο θέμα ή κάποια συνέντευξη, στείλτε μήνυμα στο email: info@juniorsclub.gr

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Συνέντευξη με τον Μητροπολίτη Κινσάσας Θεοδόσιο, από τη Λ. Δ. του Κονγκό: Πώς μιλάμε στα παιδιά για την Ανάσταση; Τα παιδιά της Αφρικής ξέρουν…

Καθηγητής Γαβριήλ Δημητρίου: “Οι μισές από τις θερμοκοιτίδες είναι 20ετίας, ενώ το 1/3 απ’ αυτές προέρχονται από δωρεές”

Ελένη Βασιλοπούλου: Το Θαύμα της ζωή μου! Ξέρεις πότε γίνονται θαύματα;

Μετάβαση στο περιεχόμενο