Ζώδια

Το παιδί Παρθένος (Αύγουστος 23 – Σεπτέμβριος 22)

Τα παιδιά αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα: θα σας πουν τι τους αρέσει και σίγουρα θα σας πουν τι ΔΕΝ τους αρέσει, ειδικά όσο αφορά το φαγητό. Το ζώδιο αυτό ορίζει το πεπτικό σύστημα, τα παιδιά Παρθένοι μπορεί να χρειάζονται ειδική διατροφή ή να είναι σχολαστικοί με το φαγητό. Τους αρέσει η συνήθεια οπότε λειτουργούν καλύτερα όταν υπάρχει ρουτίνα και πρόγραμμα στη ζωή τους. Θέλουν το δωμάτιό τους απλό χωρίς έντονα στοιχεία. Βάλτε τους απαλή μουσική και διακοσμήστε με άσπρο χρώμα. Ορίζονται από τον πλανήτη της επικοινωνίας Ερμή, έτσι πολλοί Παρθένοι μιλούν ή διαβάζουν από μικρή ηλικία. Δώστε τους πολλά βιβλία και παζλ. Ενώ δείχνουν αθώα, μπορεί να αναπτύξουν μια ζωηράδα καθώς μεγαλώνουν. Απασχολήστε τα με κατασκευές και μοντελισμό. Μπορούν να δουλεύουν ώρες με τα χέρια τους.

Ώρα για παιχνίδι

  • Ο Παρθένος είναι το ζώδιο της βοήθειας και τους αρέσει να αισθάνονται χρήσιμοι. Μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και τις δουλειές του σπιτιού σε δημιουργική απασχόληση.
  • Είναι ομιλητικοί και χρειάζονται πολλούς φίλους για να αναπτύσσουν τις ιδέες τους. Για αυτό το λόγο, μπορεί να τους αρέσει να κάνουν παρέα με μεγαλύτερες ηλικίες.
  • Με μικρότερα παιδιά μπορεί να είναι επιβλητικοί, επικριτικοί και αυτό μπορεί να προκαλέσει διαμάχη. Καθοδηγήστε τα όταν είναι μικρά για να αναπτύξουν μια πιο ευγενική προσέγγιση των συνομηλίκων τους.
  • Θέλουν παζλ, βιβλία, τουβλάκια και κατασκευές.

Συμβουλές προς τους γονείς

  • Μην ανησυχείτε αν βλέπουν αρκετή τηλεόραση. Οι Παρθένοι μαθαίνουν καλύτερα μέσα από την παρατήρηση και ωφελούνται από εκπαιδευτικά dvd και ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Μην τα κριτικάρετε μιας και είναι ήδη αυστηρά με τον εαυτό τους. Δεν πειράζει αν κάνουν λάθη, θα τα βοηθήσει να μην κρύβονται από τα προβλήματά τους στο μέλλον και να μην έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις.
  • Γράψτε το από νωρίς σε παιδικό σταθμό.
  • Να είσαστε πολύ συγκεκριμένοι με τους κανόνες. Οι μικροί Παρθένοι είναι πολύ έξυπνοι και θα σας μπερδέψουν με τις ιστορίες και τις δικαιολογίες τους. Οι γραπτοί κανόνες που θα κολλήσετε σε εμφανές σημείο θα σταματήσουν τις διαμαρτυρίες τους.
Μετάβαση στο περιεχόμενο