Ζώδια

Το παιδί Σκορπιός (Οκτώβριος 23 – Νοέμβριος 21)

Τα μωρά Σκορπιός γεννιούνται γεμάτα ταλέντο. Τα παιδιά αυτά είναι απότομα και έντονα τη μια στιγμή, χαμογελαστά και ακαταμάχητα την άλλη. Συνήθως είναι εσωστρεφή οπότε μην εκπλαγείτε αν προτιμούν να παίζουν μόνα με τις ώρες ή αν προτιμά τη συντροφιά ενός μόνο φίλου ή αδερφού. Είναι βαθειά ευαίσθητα αλλά δεν το εξωτερικεύουν. Αν είναι πολύ ήσυχο ρωτήστε το να σας πει τι του συμβαίνει. Έχουν μεγάλη διαίσθηση και ίσως μάθετε κάτι νέο για εσάς κατά την ανατροφή τους!

Ώρα για παιχνίδι

  • Έχουν ιδιαίτερο ταλέντο στις τέχνες και τη μουσική. Δώστε τους σετ χειροτεχνίας και μουσικά όργανα και θα παίζουν για ώρες.
  • Τους αρέσει να διαγωνίζονται, οπότε βάλτε τα σε διαγωνισμούς όπου μπορούν να λάμψουν.
  • Είναι το ζώδιο που ορίζει τη μεταμόρφωση, και πολλοί Σκορπιοί αρέσκονται στο να έχουν alter ego. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλά μιμούνται τον αγαπημένο τους ηθοποιό ή με το πόσο καλά αντιγράφουν μια προφορά. Αν θέλετε να μάθουν μια ξένη γλώσσα θα την μάθουν εύκολα σε μικρή ηλικία.
  • Οι Σκορπίνες είναι μοδάτες και δεν τους αρέσει να λερώνονται επάνω στο παιχνίδι.
  • Σαν ζώδιο του νερού, τα παιδιά αυτά είναι τέλεια για αθλήματα όπως κολύμπι, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα. Γράψτε τα σε μαθήματα κολύμβησης από νωρίς.
  • Έχοντας υψηλή διαίσθηση, οι Σκορπιοί επηρεάζονται από την ενέργεια των άλλων. Μην τα πιέσετε για ομαδικά σπορ αν δε θέλουν. Είναι ιδιαίτεροι και θα βρουν μόνοι τους φίλους.

Συμβουλές προς τους γονείς

  • Αφιερώστε τους χρόνο. Οι Σκορπιοί έχουν το χαρακτηριστικό της ζήλειας και αν νοιώσουν παραμελημένοι ή νομίσουν ότι ευνοείτε κάποιο από τα αδέρφια του, θα αντιδράσει. Είναι έξυπνα και πονηρά όταν χρειάζεται: προσέξτε μην σας χειραγωγήσουν αν τα καλομάθετε.
  • Έχουν απίστευτες μνήμες από την παιδική τους ηλικία και θυμούνται κάθε λεπτομέρειες από καυγάδες στην παιδική τους ηλικία. Φροντίστε για ένα ήρεμο και σταθερό οικογενειακό περιβάλλον για να αποφύγετε την ψυχοθεραπεία όντας έφηβοι.
  • Ανταμείψτε τους όταν μοιράζονται τα πράγματά τους. Μπορεί να είναι πολύ κτητικοί μερικές φορές και να λένε «δικό μου!» πολύ συχνά. Διδάξτε τους όσο πιο νωρίς μπορείτε την αξία του μοιράσματος και της ανταπόδοσης.
  • Τους αρέσει να έχουν «αγαπημένα»: παιχνίδια, φαγητό, φίλους κ.τ.λ. Το να τα ξέρετε είναι καλή ιδέα αν θέλετε να τα κρατάτε απασχολημένα ως μωρά. Σημειώστε ότι το ζώδιο αυτό μπορεί εύκολα να αποκτήσει εμμονές για αυτό χρειάζεται να τα προωθείτε να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο