Θέματα ψυχολογίας

Το ψυχολογικό τεστ με το δωμάτιο που αποκαλύπτει πώς ήταν η παιδική σας ηλικία

Φεύγοντας από το δωμάτιο, περπατάς σε μια παραλία. Πόσους ανθρώπους βλέπεις εκεί;

Τα κουίζ, τα ψυχολογικά τεστ και οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι από τα αγαπημένα πράγματα των χρηστών του internet. Τίποτα δεν είναι πιο ικανοποιητικό από το να μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το σημερινό τεστ σε καλεί να απαντήσεις με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό στις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Ξυπνάς ένα πρωί και βρίσκεσαι σε ένα παράξενο αλλά οικείο δωμάτιο. Περίγραψε το δωμάτιο και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι. Τι είδους έπιπλα και διακόσμηση έχει; Θέλεις να βγεις από αυτό;

2. Τώρα φαντάσου πως περπατάς σε μια παραλία. Πόσους ανθρώπους βλέπεις;

α. Εκατοντάδες

β. Μερικές δεκάδες

γ. Έναν ή δύο

δ. Κανέναν

3. Πόσο μακριά είναι οι πιο κοντινοί άνθρωποι;

α. Αρκετά κοντά

β. Όχι και τόσο μακριά

γ. Πολύ μακριά

δ. Η παραλία είναι εντελώς άδεια

Ανάλυση των απαντήσεων

Το δωμάτιο αντιπροσωπεύει την παιδική σου ηλικία. Η άνεση του δωματίου αντιπροσωπεύει τις παιδικές σου εμπειρίες. Όσο πιο όμορφο είναι, τόσο πιο ευχάριστη παιδική ηλικία είχες ενώ αν συμβαίνει το αντίθετο, τότε η παιδική σου ηλικία δεν ήταν και τόσο καλή.

Ο αριθμός των επίπλων και οι λεπτομέρειες στην περιγραφή, δείχνουν τις αναμνήσεις από την παιδική σου ηλικία. Ένα δωμάτιο χωρίς έπιπλα υποδηλώνει απουσία αναμνήσεων, ενώ ένα δωμάτιο με αρκετά έπιπλα, δείχνει ότι έχεις πολλές αναμνήσεις. Αν το δωμάτιο ήταν υπερβολικά γεμάτο με έπιπλα, υπάρχουν αναμνήσεις που επιμένουν και σε ταλαιπωρούν μέχρι και σήμερα.

Αν επέλεξες να φύγεις από το δωμάτιο, τότε ήσουν έτοιμος να ωριμάσεις. Αν επέλεξες όμως να μείνεις, αντιστεκόσουν στο να ωριμάσεις. Είναι σημαντικό να αναφερθεί εδώ πως αν επέλεξες να φύγεις από το δωμάτι, δεν σημαίνει πως είχες δύσκολη παιδική ηλικία.

Η παραλία συμβολίζει τη σχέση σου με τους ανθρώπους γύρω σου. Ο αριθμός των ανθρώπων συμβολίζει τα άτομα που θες να έχεις γύρω σου. Ένα εξωστρεφές άτομο νιώθει γεμάτο ενέργεια όταν έχει γύρω του έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Οι άνθρωποι που βλέπουν μία ερημωμένη παραλία είναι εσωστρεφείς και προτιμούν να περνούν τον περισσότερο χρόνο, μόνοι τους.

Αν είδες εκατοντάδες ανθρώπους, είσαι κοινωνική φύση ενώ αν είδες μερικές δεκάδες ανθρώπων, σου αρέσουν κοινωνικές συγκεντρώσεις και προτιμάς τα μέρη με πολύ κόσμο για διασκέδαση. Αν είδες έναν ή δύο ανθρώπους, τότε δεν σου αρέσει ιδιαίτερα να συναναστρέφεσαι άλλους. Αν δεν είδες καθόλου ανθρώπους, προτιμάς να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου και αποφεύγεις τα μέρη με πολύ κόσμο.

Το σημείο που βλέπεις τους ανθρώπους στην παραλία, συμβολίζει επίσης το πώς συνδέεσαι με τους ανθρώπους γύρω σας. Αν είδες ανθρώπους κοντά σου, τότε είσαι κοινωνική φύση. Αν οι άνθρωποι ήταν μακριά, τότε διακρίνεσαι για την εσωστρέφεια σου και την ήρεμη φύση σου.

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

Στρες: Τα σωματικά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Μετάβαση στο περιεχόμενο