Θέματα υγείας

Το τρικ για να βάλετε αντηλιακό στο παιδί όταν αυτό αρνείται πεισματικά

Κανένα παιδί δεν θέλει να βάλει αντηλιακό και η αντίδρασή του είναι δεδομένη στην παραλία. Ακόμη κι αν δεν είσαι γονιός, το έχεις βιώσει αυτό το γεγονός σαν θεατής. Ολα τα παιδιά θέλουν να μπουν στη θάλασσα χωρίς να φορέσουν καπέλο και αντηλιακό. Θέλουν να νιώθουν ελεύθερα και δεν μπορούν να καταλάβουν την σημασία της προστασίας από τον ήλιο.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πριν μιλήσουμε όμως για τα μικρά παιδιά και την άρνησή τους να φορέσουν αντηλιακό πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων δεν φορά αντηλιακό πριν φύγει από το σπίτι, αλλά προτιμά να φτάσει στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται 20-30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να έχει χρόνο να δράσει πριν βγούμε από το σπίτι. Οι επαναληπτικές επαλείψεις είναι τόσο σημαντικές όσο και η πρώτη γι’ αυτό ποτέ να μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κάθε δύο ώρες και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα με την πετσέτα.

Πώς όμως θα καταφέρεις να βάλεις αντηλιακό στο παιδί σου όταν εκείνο αρνείται πεισματικά και δεν θέλει να συνεργαστεί με τίποτα; Μια μητέρα έχει βρει έναν τρόπο και το συστήνει σε όλους τους γονείς.

Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του popsugar μια μητέρα βρήκε την μέθοδο της κουκκίδας. Ανοίγει το μπουκάλι του αντηλιακού και βάζει με τα δάχτυλά της μία κουκκίδα αντηλιακού στη μύτη, δύο σε κάθε μάγουλο, τρεις στο μέτωπο και μία στο πηγούνι. Ετσι το παιδί εκλαμβάνει την εφαρμογή του αντηλιακού στο πρόσωπό του σαν παιχνίδι. Στη συνέχεια ταμπονάρει με τα δάχτυλά της το αντηλιακό σε όλο το πρόσωπο και αυτό σίγουρα δεν θα το ενοχλήσει.

Κανένα παιδί δεν θέλει να του βάλεις αντηλιακό στο πρόσωπο και να του το απλώνεις με τη μία παντού. Δεν πρόκειται να συνεργαστεί και τις περισσότερες φορές θα σου φύγει από τα χέρια με το αντηλιακό να μην έχει απλωθεί σωστά στο πρόσωπό του.

Η μητέρα προτείνει να κάνεις το ίδιο και στο σώμα του παιδιού σου. 10 κουκκίδες αντηλιακού στα πόδια και 5 σε κάθε χέρι. Στο σώμα βέβαια, δεν θα ταμπονάρεις το αντηλιακό με τα δάχτυλα (γιατί δεν θα τελειώσεις ποτέ), αλλά η ιδέα της κουκκίδας θα σου λύσει τα χέρια καθώς θα είναι μια μορφή παιχνιδιού για το παιδί σου.

Για δοκίμασε το….

Διαβάστε επίσης

5 σημεία του σώματος που πρέπει πάντα να βάζετε αντηλιακό

3 tips για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το αντηλιακό

Βίντεο: Aυτά τα μωρά απολαμβάνουν το κολύμπι και μας το δείχνουν!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο