Εγκυμοσύνη / Γέννα Προτεινόμενο

Τραγουδά για 380 έμβρυα, τα οποία βρίσκονται μέσα σε μία ειδική αίθουσα σε μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης -Βίντεο

Η μουσική είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στην ζωή των ανθρώπων! Οι επιστημονικές μελέτες επιμένουν ότι η μουσική κάνει καλό ακόμα και σ’ αυτό το στάδιο της σύλληψης ενός εμβρύου.

Ελένη Βασιλοπούλου, δημοσιογράφος 

Ένα υπέροχο επιστημονικό εύρημα εντοπίσαμε στο youtybe, εκεί όπου ένας γνωστός μουσουργός-ερμηνευτής τραγουδά για 380 έμβρυα, τα οποία βρίσκονται μέσα σε μία ειδική αίθουσα σε μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Βαρκελώνη.

Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο πείραμα το οποίο βασίζεται σε μία μελέτη που υποστηρίζει ότι η μουσική αυξάνει το ποσοστό επιτυχίας των εξωσωματικών γονιμοποιήσεων. 

Ο τραγουδιστής,  Antonio Orozco, είναι διάσημος στην Ισπανία και την Λατινική Αμερική, και αποδέχθηκε να λάβει μέρος σε αυτό το δημιουργικό πείραμα δίνοντας αυτό το κοντσέρτο σε ένα γνωστό κέντρο εξωσωματικής γονιμοποίησης στην Βαρκελώνη. Ακροατές του τα 380 έμβρυα, φαίνεται ότι άρχισαν να ενεργοποιούνται όταν καλλιτέχνης, ντυμένος με ιατρική φόρμα ξεκίνησε τις γλυκιές μελωδίες. Ο Antonio Orozco δήλωσε μετά ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το συμβάν.

Οι επιστημονικές μελέτες επιμένουν ότι η μουσική κάνει καλό ακόμα και σ’ αυτό το στάδιο της σύλληψης ενός εμβρύου. Ακόμα και από την πρώτη ημέρα, η μουσική  μπορεί να οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα την πορεία της γονιμοποίησης, καθώς σε δείγμα 985 εμβρύων από 114 διαφορετικούς γονείς, φάνηκε ότι με την ύπαρξη της μουσικής, το ποσοστό της επιτυχίας ανέβηκε κατά 4,8%.  

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο