Εκπαίδευση Μωρό Παιδί Προτεινόμενο

Βρεφονηπιακός σταθμός ή φύλαξη στο σπίτι;

Πολλοί νέοι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο δίλημμα, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά προσχολικής, βρεφικής ή πρώτης σχολικής ηλικίας. Μια μητέρα θα αφήσει το μωρό της, εκεί  που νιώθει ασφάλεια, όμως ποια είναι η σοφότερη επιλογή; «φύλαξη του παιδιού μου στο σπίτι ή ενσωμάτωση σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό;»

MAKETA-2-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

Φύλαξη στο σπίτι

Σίγουρα η φύλαξη στο σπίτι δεν «εγκυμονεί» κινδύνους και περαιτέρω ταλαιπωρίες κατά μια έννοια σκέφτονται τα νέα ζευγάρια. Η φοίτηση ενός βρέφους ή νηπίου σε ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό απαιτεί κάποιο χρόνο προσαρμογής, αλλά και χρόνο από το ίδιο το ζευγάρι ή γονέα ώστε να επιλεχθεί ο καλύτερος για τις δεδομένες συνθήκες χώρος φιλοξενίας. Αξίζει, λοιπόν, να βρεθεί ένας γονέας σε αυτήν τη διαδικασία; 

Αρχικά ας σκεφτούμε πως ένα παιδί αργά ή γρήγορα θα απομακρυνθεί από το άκρως οικείο του περιβάλλον, δηλαδή, την οικογένειά του. Όταν αυτό συμβαίνει νωρίς στη ζωή του και ομαλά, με ήπια προσαρμογή, τότε η ανάμνηση του πρώτου σχολικού περιβάλλοντος μόνο θετική νοσταλγία μπορεί να προκαλέσει αργότερα.

MAKETA-8-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

Τα «υπέρ» της φύλαξης στο σπίτι: Το μωρό παραμένει στον χώρο του και φροντίζεται από ένα άτομο που είναι διαρκώς «από πάνω του». Το άτομο που έχει επιλεχθεί για να προσέχει το παιδί έρχεται και φεύγει στις συμφωνημένες ώρες, ενώ τις ώρες που βρίσκεται με το μωρό αφιερώνεται σε αυτό, προσφέρει δημιουργικές ασχολίες και γεμίζει ευχάριστα τον χρόνο του. Άλλωστε, το άτομα αυτό συνήθως είναι μια νταντά που πληρώνεται τόσο για να φυλά το μωρό σας, όσο και για να το απασχολεί, ή κάποια γιαγιά που το αγαπά εξίσου με εσάς .

Με την γιαγιά στο σπίτι το μωρό νιώθει ασφάλεια και εισπράττει ειλικρινή τρυφερότητα και φροντίδα. Μάλιστα, οι περισσότερες γιαγιάδες είναι πολύ πιο προστατευτικές με τα παιδιά (είτε επειδή αναγνωρίζουν ότι τα αντανακλαστικά τους δεν «δουλεύουν» όπως παλιά είτε για να αποφύγουν το «κατσάδιασμα» σε περίπτωση που το μωρό πάθει κάτι), ενώ η δυνατή σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στο παιδί και τους παππούδες είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξή του.

Τα «κατά» της φύλαξης στο σπίτι: Το γενικότερο μειονέκτημα της επιλογής «νταντά» είναι η δυσκολία εύρεσης της κατάλληλης και αυτής που θα εμπνεύσει στους γονείς εμπιστοσύνη. Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα είναι το κόστος. Τα χρήματα που μπορεί να παίρνει μία νταντά μπορεί να ξεκινούν από 3-4 ευρώ την ώρα ή να διπλασιάζονται αν είναι πολύ έμπειρη, πτυχιούχος ή αν μένει πολύ μακριά από το σπίτι στο οποίο εργάζεται. Ουσιαστικά, δηλαδή, η «επαγγελματίας» νταντά αποτελεί λύση πολυτελείας, ενώ η πιο «άπειρη» baby-sitter είναι μεν οικονομικότερη αλλά δημιουργεί μεγαλύτερη ανασφάλεια στους γονείς.

Από την άλλη πολύ συχνά η γιαγιά και ο παππούς έχουν συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη άποψη αναφορικά με την διαπαιδαγώγηση του παιδιού, η οποία όταν δεν συμφωνεί με αυτή των γονιών, δημιουργούνται συγκρούσεις. Το χειρότερο, μάλιστα, είναι να μην είναι ειλικρινείς οι παππούδες με τους γονείς, όταν για παράδειγμα οι δεύτεροι τους ζητούν να μη δίνουν γλυκά στο νήπιο ή να μην αφήνουν το μωρό όλη την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση, και έτσι οι γονείς να μην είναι σίγουροι για το τι συμβαίνει τελικά όταν δεν είναι παρόντες.

MAKETA-6-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

Βρεφονηπιακός σταθμός

Για τους περισσότερους νέους γονείς ο βρεφονηπιακός σταθμός αποτελεί την ύστατη λύση ανάγκης. Ωστόσο, εφόσον έχετε την τύχη να βρείτε έναν πραγματικά καλό βρεφονηπιακό σταθμό, αυτά που έχει να κερδίσει το μωρό σας εκεί μπορεί να είναι περισσότερα από αυτά που θα κέρδιζε με την γιαγιά ή την νταντά. Φροντίστε, λοιπόν,να επιλέξετε ως νέοι γονείς τον καλύτερο.

Το Μαγικό Παλάτι είναι ένας σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός, με μεγάλη εμπειρία και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά! (25ης Μαρτίου 52 Παραλία Πατρών – τηλέφωνο επικοινωνίας 2610524640)

Το Μαγικό Παλάτι Baby είναι ο πιο σύγχρονος βρεφικός σταθμός στην Πάτρα (25ης Μαρτίου 101 Παραλία Πατρών – τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947300886)

Τα «υπέρ» του βρεφονηπιακού: Το σημαντικότερο που έχει να προσφέρει ένας βρεφονηπιακός στο παιδί είναι ότι το κάνει από πολύ νωρίς ανεξάρτητο και κοινωνικό. Κατά κανόνα, η πρόοδος των παιδιών που ξεκινούν από τόσο νωρίς το «σχολείο» είναι πολύ ταχύτερη συγκριτικά με αυτή των παιδιών που μεγαλώνουν στο σπίτι τους (στον σταθμό μαθαίνουν να χρησιμοποιούν από νωρίς την τουαλέτα, να τρώνε μόνα τους, να χρησιμοποιούν νέες λέξεις και να μετρούν πιο γρήγορα), ενώ αποκτούν από νωρίς φίλους.

MAKETA-1-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

10 λόγοι για να επιλέξεις τον βρεφονηπιακό σταθμό & νηπιαγωγείο “Μαγικό Παλάτι”

Μάλιστα, αν το μωρό περνά καλά στον βρεφονηπιακό σταθμό θα είναι χαρούμενο κάθε πρωί που θα πηγαίνει εκεί και δεν θα του λείπει η μαμά του όσο του λείπει όταν βρίσκεται στο σπίτι με τη γιαγιά ή την νταντά, γιατί θα είναι διαρκώς απασχολημένο σε ευχάριστες δραστηριότητες.

Ενδιαφέρον έχει, στο σημείο αυτό, να αναφερθούμε σε έρευνα του βρετανικού Ινστιτούτου Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε νήπια και έδειξε ότι όσα μωρά μεγαλώνουν με τη γιαγιά και τον παππού είναι λιγότερο κοινωνικά στα 3 τους έτη, από εκείνα που ξεκίνησαν το «σχολείο» νωρίτερα, όταν ακόμα ήταν βρέφη. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι, παρόλο που δεν παρουσιάζονται διαφορές στην ομιλία, τα παιδιά που βρίσκονται από μωρά σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό έχουν καλύτερη γνωστική ανάπτυξη από τα υπόλοιπα, είναι περισσότερο δραστήρια σωματικά και πολύ πιο έτοιμα να κάνουν το επόμενο βήμα, όταν έρχεται η ώρα για το σχολείο.

MAKETA-10-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

Τα «κατά» του βρεφονηπιακού: Θα δείτε και θα ακούσετε τόσα πολλά αναφορικά με τις συνθήκες υγιεινής, ασφαλείας αλλά και το ημερήσιο πρόγραμμα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα οποία θα σας αγχώσουν τρομερά. Γι’ αυτό η επιλογή πρέπει να είναι ξεκάθα η καλύτερη. 

Το Μαγικό Παλάτι Baby είναι ο πιο σύγχρονος βρεφικός σταθμός στην Πάτρα. Με την ευθύνη και πολυετή εμπειρία του Βρεφονηπιακού σταθμού “Μαγικό Παλάτι” και την εμπιστοσύνη των γονέων, δημιουργήθηκε σε ένα νέο κτίριο, ένας σύγχρονος Βρεφικός σταθμός (Μαγικό Παλάτι Baby), για βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών! Καθημερινά από 1η Σεπτεμβρίου 2020, λειτουργούν δύο τμήματα πρωί από τις 7:30 μέχρι 3:30 μ.μ. και δυο τμήματα από τις 3:30 μ.μ. μέχρι τις 9:30 μ.μ. 

MAKETA-4-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

Νιώθεις σιγουριά όταν ξέρεις ότι το μωρό σου είναι στην αγκαλιά βρεφοκόμων με υποδειγματική παιδαγωγική ευαισθησία προσφέροντας αγάπη και φροντίδα! Νιώθεις σιγουριά όταν το μωρό σου είναι  σε ένα ασφαλές περιβάλλον, σε μια  σύγχρονη κτιριακή εγκατάσταση  που αποπνέει ηρεμία και αγάπη! Το άρτιο καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του Βρεφικού σταθμού “Μαγικό Παλάτι Baby” πέρα από τις γνώσεις, και την καλή διάθεση, ενεργοποιεί τη φαντασία των παιδιών, τα ψυχαγωγεί καλλιεργώντας ταυτόχρονα την πίστη τους στις μεγάλες αξίες της ζωής: τα ιδανικά, το σεβασμό, τη δικαιοσύνη, την τήρηση των υποχρεώσεων.

MAKETA-3-JUNIORSCLUB-MAGIKO-PALATI-BABY

περισσότερες φωτογραφίες από το Μαγικό Παλάτι Baby:

 

Διαβάστε επίσης:

10 λόγοι για να επιλέξεις τον βρεφονηπιακό σταθμό & νηπιαγωγείο “Μαγικό Παλάτι”

Πνιγμός από αντικείμενο: Βίντεο με Πρώτες βοήθειες για μικρά

Ποιες κινήσεις πρέπει να αποφεύγετε όταν κρατάτε αγκαλιά το νεογέννητο μωρό σας

Πώς διαμορφώνεται το φύλο του μωρού στη μήτρα – Δείτε το υπέροχο βίντεο

Τελικά τα νεογέννητα αναγνωρίζουν τη φωνή της μητέρας τους;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο