Επικαιρότητα Οικολογικά Νέα Προτεινόμενο

Βρύσες σε κάθε γωνιά της Ελλάδας!

Εδώ και ένα εξάμηνο, διεκδικούμε την πρόσβαση όλων μας σε καθαρό, πόσιμο νερό παντού, μέσα από το πρόγραμμα “Ραντεβού στις βρύσες”, καθώς και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, των απορριμμάτων και την ορθολογική χρήση του νερού. 

Το νερό είναι πολύτιμο, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτό όπου κι αν βρισκόμαστε, όμως είναι και αναφαίρετο δικαίωμά μας. Βάσει νομοθεσίας, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να παρέχουν δωρεάν πόσιμο νερό σε κοινόχρηστους χώρους, κι αυτό ακριβώς τους πιέζουμε να κάνουν από το ξεκίνημα του προγράμματος, επιδιορθώνοντας τις υπάρχουσες δημόσιες βρύσες και ενισχύοντας το δίκτυο των δημόσιων βρυσών με την εγκατάσταση νέων. 

Αποστείλαμε επιστολή προς τους υποψήφιους δημάρχους της χώρας το περασμένο φθινόπωρο και στις νέες δημοτικές αρχές πρόσφατα, με τα αιτήματά μας. Καταγράφουμε τις δημόσιες βρύσες σε χάρτη και χάρη στη βοήθεια πολιτών σαν κι εσένα, έχουμε προσθέσει βρύσες (λειτουργικές ή μη) σε όλη την Ελλάδα. Πλέον ο χάρτης έχει 532 βρύσες και συνεχώς αυξάνονται! 

Την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε το “Ραντεβού στις βρύσες” και ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αποκατάσταση κρηνών στην Άνω Πόλη άμεσα, αλλά και στην εγκατάσταση νέων στο κέντρο της πόλης.

Το “Ραντεβού στις βρύσες” έχει ακόμα πολλά να πετύχει, γι’ αυτό χρειάζεται και εσένα για να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά. Βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Κάνε δωρεά στην Greenpeace

 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Η Σταχτοπούτα σε μια ονειρεμένη παράσταση κλασικού μπαλέτου!

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι έρχεται στην Πάτρα!

Μετάβαση στο περιεχόμενο