Απόψεις Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η πρώτη ορθόδοξη Ιεραποστολική προσπάθεια στην Λιβερία! – Δείτε εικόνες

Γράφει ο ιερέας και αποσπασμένος εκπ/κός  στην Ιεραποστολή, π. Ερμόλαος Ιατρού.

 Αδελφοί εν Κυρίω και φίλοι της Ορθόδοξης Ιεραποστολής ανά τον κόσμο, χαίρετε εν Κυρίω Πάντοτε!

Σας γράφω από την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Λιβερία, όπου βρίσκομαι  εδώ και λίγο καιρό, με την ευχή του Πατριάρχου Αλεξανδρείας  κ.κ.Θεοδώρου και του Επισκόπου Γουινέας κ.κ. Γεωργίου.

Η Λιβερία είναι άλλη μία δυσκολεμένη και τριτοκοσμική χώρα της Αφρικής. Όπου και να κοιτάξει κανείς  βλέπει φτώχεια και μιζέρια. Ο κόσμος δεν έχει να φάει. Το κόστος ζωής είναι πανάκριβο και ο κόσμος υποφέρει πολύ. Το μεροκάματο συνήθως είναι ένα με δύο ευρώ και το μόνο που μπορούν να φάνε οι άνθρωποι, είναι ρύζι. Και αυτό αν είναι τυχεροί και το βρουν.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Τα παιδάκια υποφέρουν . Γυρίζουν ξυπόλητα με ελάχιστα ρούχα. Τούτη η χώρα βρίσκεται στον Ισημερινό. Έχει πολύ ζέστη, και καμιά φορά είναι ανυπόφορη. Ειδικά στα χωριά, στα πρόχειρο κατασκευασμένα  σπιτάκια τους, η εικόνα της φτώχειας είναι έντονη. Τους λυπάται η καρδιά μας.

Μα πέρα από την φυσική φτώχεια, αυτό που πονάει πιο πολύ είναι η πνευματική φτώχεια που επικρατεί εδώ. Οι λιβεριανοί  ζουν μέσα στο πνευματικό σκότος. Εδώ το 85% είναι χριστιανοί σε διάφορες αιρέσεις και το 15% μουσουλμάνοι.

Σε όλη την χώρα, δεν υπάρχουν ούτε ορθόδοξοι, μα ούτε επίσης Ναός Ορθόδοξος. Την Θεία Λειτουργία θα την κάνουμε σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που νοικιάζω. Όραμά μας είναι να χτίσουμε ένα Ιεραποστολικό Κέντρο με μία Εκκλησία, ξενώνα, μικρό σπίτι ιερέως, τα γραφεία μας και άλλα. Ώστε από εκεί να μπορεί η Ορθοδοξία να διαδοθεί  σ’ όλη την χώρα αν είναι δυνατόν.

Σαν αρχή, οι δυσκολίες και οι ανάγκες μέχρι να δημιουργηθεί μια βάση φιλόξενη είναι πολλές και μεγάλες… Όλα ξεκινούν από το μηδέν. Δεν παραπονιόμαστε. Δοξάζουμε τον Θεό για όλα. Για την αγάπη του Χριστού τα κάνουμε όλα, και προς Δόξα Του. Οι Λιβεριανοί αδελφοί μας, έχουν ανάγκη την Ορθοδοξία. Πόθος μας είναι να τους τη διδάξουμε και με λόγια και με το παράδειγμα.

Ξέρω ότι οι ανάγκες μας είναι πολλές, μα το πιο επείγον από όλα, είναι ένα αυτοκίνητο. Πρέπει να το αγοράσουμε οπωσδήποτε το ταχύτερο, για να μπορώ να πηγαίνω στα χωριά για κατηχήσεις , βαπτίσεις, και να δίνουμε φιλανθρωπική βοήθεια. Δεν ξέρω προς τα που να ζητήσω βοήθεια για αυτό το μεγάλο έξοδο και σκέφτηκα ταπεινά να απευθυνθώ σε εσάς. Έψαξα πολύ να βρω ένα μεταχειρισμένο. Μα είναι όλα παλιά και θα χαλάει συνέχεια. Η μόνη λύση είναι ένα καινούριο. Η τιμή που το δίνουν είναι 26.000 ευρώ. Σας παρακαλώ συγχωρέσετε το θάρρος μου. Και σας ικετεύω βοηθήστε μας να το αγοράσουμε. Ιεραποστολή χωρίς αυτοκίνητο δεν γίνεται. 

Είδη άνοιξα έναν λογαριασμό εδώ σε τράπεζα της Λιβερίας.  Παρακαλούμε τον Θεό να φωτίσει κάποιους από εσάς, να μας  στηρίξουν σε αυτό το νέο και δύσκολο ξεκίνημα . Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και η παραμικρή βοήθεια θα μας ανακουφίσει και στηρίξει και θα είναι μεγάλο ψυχικό.

 Μα παρακαλούμε επίσης ο Θεός να απαντήσει στην αγαπητική σας προσφορά με βροχή τις ευλογίες σε εσάς και στους δικούς σας ανθρώπους.

Εδώ θα κλείσω τον λόγο μου και θα σας ασπαστώ με αγάπη Χριστού. Σας στέλνω λίγες φωτογραφίες για  να πάρετε μια γεύση από την κατάσταση εδώ…

Ο Θεός να ευλογεί και αγιάζει τις ζωές σας.

Παρακατω σας στέλνω τον Λογαριασμό Τραπέζης στην Λιβερία που άνοιξα. Για όσους όμως θέλουν να βάλουν ποσά έως και 300 ευρώ, μπορούν να τα καταθέτουν στην Ελλάδα.

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΩΔΙΚΟΣ SWIFT ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ (BIC)    PIRBGRAA

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ                      6354-010112-964

ΙΒΑΝ                        GR79 0171 3540 0063 5401 0112 964

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ  ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ        04698861 ΙΑΤΡΟΥ ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

Για πάνω από 300 ευρώ καλό είναι να έρχονται κατευθείαν στο Λογαριασμό της Λιβερίας, για πιο γρήγορα. Ακολουθεί και ο Λιβεριανός Λογαριασμός:

EUR DETAIL

BANK NAME:     GUARANTY TRUST BANK LIBERIA LTD

BANK ADDRESS:   13TH STREET, SINKOR, TUBMAN BOULEVARD, MONROVIA,   LIBERIA

BANK SWIFT CODE :  GTBILRLM

BENEFICIARY NAME:  ERMOLAOS IATROU

BENEFICIARY ADDRESS:  CONGO TOWN, BACKROAD, MONROVIA, LIBERIA

BENEFICIARY ACCOUNT NUMBER:   203 324646 10590

CURRENCY:  EURO

Διαβάστε επίσης

Τα πρώτα βήματα και οι πρώτες εντυπώσεις από το Ιεραποστολικό κλιμάκιο στη Ντοντόμα της Τανζανίας – Δείτε φωτογραφίες

Βίντεο: Ένα μικρό κοριτσάκι η Αθηνά, χάθηκε στο πάρκο – Δείτε τι έγινε (κατάλληλο για παιδιά)

Μετάβαση στο περιεχόμενο