Κοινωνικό προφίλ

Χρυσό Βραβείο στο Χαμόγελο του Παιδιού και τις εταιρείες ΑDAPTIT AE και G4S TELEMATIX S.A. στα ΔΕΗ BITE Awards 2024

Το Χρυσό Βραβείο πήρε ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι εταιρείες ΑDAPTIT AE και G4S TELEMATIX S.A. στα ΔΕΗ BITE Awards 2024 για το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο» για άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελου του Παιδιού» σε συνεργασία με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών ΑDAPTIT AE και την εταιρεία συστημάτων τηλεματικής και αυτοματισμών, G4S TELEMATIX S.A. κέρδισαν στα ΔΕΗ BITE Awards 2024, Gold Award στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» για την επιτυχή ανάπτυξη και υλοποίηση του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Σύστημα Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο».

Το «Χαμόγελο», με την πολύτιμη συνεργασία των ΑDAPTIT AE και G4S TELEMATIX S.A., υλοποίησε το πρόγραμμα μέσω του έργου SMILENET -που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και αναβάθμισε το σύνολο των υπηρεσιών του πανελλαδικά σε συνδυασμό και με το Ηerbert Protocol -βασισμένο στη φόρμα Missing Alert Protocol.

Τελετή βράβευσης

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024, στο Anassa City Events. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού κος. Κώστας Γιαννόπουλος, παρευρέθηκε στην απονομή και με συγκίνηση ανέφερε κατά την παραλαβή του βραβείου «Αυτή η αναγνώριση, το Gold Award, επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά, την αναγνώριση της προσπάθειας και της δέσμευσης όλων όσοι έχουν συμβάλλει στη δημιουργία αυτού του εργαλείου, για την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Χάρη στην Ομάδα Τεχνολογίας του “Χαμόγελου” στην οποία συμμετέχουν εθελοντικά οι μεγαλύτερες πολυεθνικές αλλά και ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας, αλλά και χάρη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργήσαμε αυτό το σύστημα γιατί η Τεχνολογία μπορεί να σώσει ζωές!».

Μέσα από την ανάπτυξη του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο» υπάρχει η δυνατότητα εντοπισμού του στίγματος ή της θέσης προσώπων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξαφάνισης, η οποία επιτυγχάνεται μέσω ειδικών συσκευών εντοπισμού υψηλής ποιότητας και ακρίβειας και ειδικού λογισμικού χαρτογράφησης ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μέσω τηλεφωνικής κλήσης με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στις τέσσερις Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας (1056,116000,116111,1017) 24/7, 365 ημέρες τον χρόνο και με αρμόδιες υπηρεσίες -Αστυνομία κ.ά.

Το σύστημα Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο

Το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο» αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την προστασία ευπαθών ομάδων. Μέσω αυτού άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εξαφάνισης λόγω της ευαλωτότητάς τους, όπως για παράδειγμα άτομα με άνοια νοητική στέρηση ή άλλες διαταραχές που επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργικότητά τους και την επικοινωνία τους, μπορούν να προστατεύονται προληπτικά, φορώντας μια ειδική συσκευή εντοπισμού υψηλής ποιότητας και ακρίβειας.

Η συσκευή εντοπισμού μπορεί να τοποθετείται από τον φροντιστή του ατόμου ή από τον ίδιο τον χρήστη με ευκολία στη χρήση και με γνώμονα την ανθεκτικότητα. Η συσκευή δίνει το στίγμα των ατόμων σε πραγματικό χρόνο, ώστε σε περίπτωση ανάγκης, να εντοπιστούν γρήγορα και να τους παρασχεθεί άμεση βοήθεια. Με αυτόν τον τρόπο, παρέχεται άμεση βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης, επιτυγχάνοντας έτσι μία πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στη διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ταυτόχρονα, η τροφοδότηση του «Ολοκληρωμένου Συστήματος Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο» με ζωτικής σημασίας πληροφορίες από το «Missing Alert Protocol» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μειώνει ακόμα περισσότερο τον χρόνο παροχής βοήθειας των ατόμων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου εξαφάνισης.

Το «Ολοκληρωμένο Σύστημα Εντοπισμού Ατόμων σε Κίνδυνο» αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πώς τα λεγόμενά μας επηρεάζουν την ψυχική υγεία των παιδιών

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο