Juniors Trends Προτεινόμενο

«Οι Σκέψεις της Νεφέλης» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Village Cinemas

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 500 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης», μία ταινία μικρού μήκους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που στόχο έχει να δώσει φωνή στα συναισθήματα μίας 16χρονης μαθήτριας που βιώνει bullying και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, περισσότεροι από 500 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα την ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης», μία ταινία μικρού μήκους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που στόχο έχει να δώσει φωνή στα συναισθήματα μίας 16χρονης μαθήτριας που βιώνει bullying και βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά.

Ο Antenna TV, για ακόμη μια φορά, ένωσε τις δυνάμεις του με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε αυτή την ενέργεια στηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες του Οργανισμού σε ένα τόσο σημαντικό θέμα -όπως είναι το bullying- ένα θέμα  που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία. Τις προβολές φιλοξένησαν τα Village Cinemas, με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

Στόχος της σύμπραξης αυτής τα παιδιά, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και ευρύτερα η κοινωνία να ενημερωθεί για τις διαστάσεις που έχει λάβει το φαινόμενο και να αναδειχθούν οι τρόποι πρόληψης αλλά και αποτελεσματικής αντιμετώπισής του.

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Στην προβολή της ταινίας στην Αθήνα ο κος. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απευθυνόμενος στα παιδιά δήλωσε «“Το Χαμόγελο του Παιδιού” δημιουργήθηκε από ένα παιδί 10 χρονών, ένα παιδί στην ηλικία σας με ενσυναίσθηση και ευαισθησίες,  για να παρέχει βοήθεια σε άλλα παιδιά! Η σημερινή προβολή αποτελεί αφορμή ώστε κάθε παιδί να μιλήσει… Στους γονείς, τους καθηγητές, τους δασκάλους του! Όλοι διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και μπορούν να παρέχουν βοήθεια. Σας ευχαριστούμε πολύ που συμμετέχετε σε αυτή την τεράστια  προσπάθεια που υλοποιείται ανά την Ελλάδα, καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο».

Η Τέσσα Κορλέτη, Corporate Communications & PR Director, Antenna TV, με τη σειρά της επισήμανε «Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και σήμερα, για ακόμη μία φορά, δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Συμμετέχουμε ενεργά στην Πανελλαδική εκστρατεία του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενάντια στο bullying, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα “ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ”. Είμαστε πολύ περήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε, τόσο μέσω της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 όσο και μέσω των VILLAGE CINEMAS, σε αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως το bullying, που απασχολεί την ελληνική κοινωνία».

Ο κος Μάριος Λουλάκης, περιφερειακός διευθυντής, εκπρόσωπος της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», εκφράζοντας τη χαρά του για τη συμμετοχή της εταιρείας στη δράση αυτή δήλωσε «Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., με πολύ ενθουσιασμό και συγκίνηση, ενώνει τις δυνάμεις της με “To Χαμόγελο του Παιδιού” και υποστηρίζουν μαζί ως χορηγοί προβολής την ταινία μικρού μήκους “Οι σκέψεις της Νεφέλης”. Η πρωτοβουλία αυτή δεν είναι, απλώς, μια δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας μας. Είναι μια ενέργεια άμεσα συνδεδεμένη με τη φιλοσοφία μας και με τις αρχές μας. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τον σχολικό εκφοβισμό, εντάσσεται στο σύνολο των πρωτοβουλιών μας που αγκαλιάζουν την ελληνική οικογένεια και τα παιδιά. Τα παιδιά που είναι το αύριο της κοινωνίας μας και οφείλουμε να τα θωρακίσουμε απέναντι στο φαινόμενο αυτό και να τα προστατέψουμε. Αυτό, το καταφέρνουμε, μεταξύ άλλων, και με την ταινία “Οι σκέψεις της Νεφέλης” που, ήδη, ταξιδεύει στους κινηματογράφους πολλών ελληνικών πόλεων, μεταφέροντας το μήνυμα κατά του bullying».

Μετά την προβολή, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση των παιδιών με τους εξειδικευμένους ψυχολόγους του Οργανισμού, για την ταινία, τα συναισθήματα των παιδιών που βιώνουν εκφοβισμό αλλά και τις προσωπικές τους μαρτυρίες.

O Βαγγέλης Νάκης, CEO & Founder PSDM Athens, απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας «Η ταινία αυτή δημιουργήθηκε με πάρα πολύ αγάπη από παιδιά, για παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας. Να μάθετε στη ζωή σας, να μη ντρέπεστε για αυτά που σας κάνουν, οι άλλοι θα έπρεπε να ντρέπονται. Να αγαπάτε τον εαυτό σας ανεξάρτητα, τον διπλανό να σας και να προσεγγίζετε τα πιο μοναχικά παιδιά».

Στην προβολή της Θεσσαλονίκης με την παρουσία τους μας τίμησαν από την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. η κα Γεωργία Μασούτη, εκπρόσωπος Διοίκησης και η κα Χριστίνα Μαρωνίδου, υπεύθυνη τμήματος ΕΚΕ, ο κος Ευάγγελος Κελεσίδης, Διευθυντής Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η κα Ελένη Γιαννούδη, Αντιδήμαρχος απασχόλησης κοινωνικής προστασίας αλληλεγγύης, παιδείας και δια βίου μάθησης Δήμου Πυλαία Χορτιάτη, ο κος Καμπανός Αριστείδης, εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Τομεάρχης ευαισθητοποίησης κατά της αθλητικής βίας, η κα Λαζαρίδου Δέσποινα, Διεύθυνση Αβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο κος Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας δια βίου μάθησης και νεολαίας του Δήμου Θέρμης. Αντίστοιχα στην προβολή στη Λάρισα, παρευρέθηκαν ο κος Πέτρος Τσιότσιολας, από τον Μασούτη, ο κος Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δήμου Λάρισας και η Ανδριάνα Κομήτσα, Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας και Εθελοντισμού Θεσσαλίας.

Μεταξύ άλλων, οι ψυχολόγοι και στις τρεις αυτές παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα τόνισαν ότι  είναι σημαντικό τα παιδιά, είτε δέχονται bullying, είτε είναι παρατηρητές να μιλάνε σε κάποιον που εμπιστεύονται, να απευθύνονται στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 και της εφαρμογής CHAT1056.

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ συμμετέχει ενεργά στην πανελλαδική εκστρατεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενάντια στο bullying με βασικό μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», που υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία για 11η συνεχή χρονιά με συμμετοχή μέχρι σήμερα 71.342 μαθητών/μαθητριών, από το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “YouSmile” του Οργανισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Πληροφορίες  για την Ταινία εδώ: https://www.hamogelo.gr/gr/el/ta-nea-mas/oi-skepseis-ths-nefelis-mikroy-mikoys-proth-provolh/

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με το εξειδικευμένο Κέντρο ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό, που λειτουργεί, παρέχει στη σχολική κοινότητα ένα ολοκληρωμένο και ευρύ φάσμα υπηρεσιών καταρχάς για την πρόληψη αλλά και την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών bullying.

Σύμφωνα με την πρόσφατη Έρευνα του Οργανισμού:

  • 1 στα 3 παιδιά σε όλη την Ελλάδα δέχεται σχολικό εκφοβισμό και
  • 1 στα 3 παιδιά σε όλη τη χώρα δηλώνουν ότι αισθάνονται πώς το σχολείο τους δεν τους μαθαίνει να μην εκφοβίζουν τους συμμαθητές τους.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά και την έρευνα ΕΔΩ: https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2023/04/05/p1gt89hc4u1jb21sedg24lqa14al4.pdf

Έμφαση δίνεται στην πρόληψη, όπου καθημερινά ομάδα ψυχολόγων του Κέντρου, βρίσκεται σε σχολεία όλης της Ελλάδας πραγματοποιώντας διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Νάκη και το PSDM Athens.

Ευχαριστούμε θερμά τους Proud AntiBullying Supporters, που με τη στήριξη τους καταφέραμε να βρεθούμε, προληπτικά, δίπλα σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα για τη φετινή σχολική χρονιά, για θέματα βίας.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη στην υλοποίηση της εκδήλωσης την εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. καθώς και τον πάντα σταθερό αρωγό και υποστηρικτή των δράσεων του Οργανισμού τον Antenna TV.

Ευχαριστούμε θερμά και τα Village Cinemas σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, που ευγενικά φιλοξένησαν την ταυτόχρονη αυτή προβολή της ταινίας, την Thessprint, την Orange Group και την MyDot για την κάλυψη των αναγκών εκτύπωσης τις MusicSP και ΚΑΡΑΤΖΙΟΣ Music & Sound services για τον τεχνικό εξοπλισμό, την digramma digital stores και την Reprotime για τα banner της ταινίας, την Sideris Photography και τη Μυρτώ Φιλιαγκουρίδη για τη φωτογραφική κάλυψη.

Ευχαριστούμε τα σχολεία που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν, 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας, 1ο Πειραματικό γυμνάσιο Λάρισας, 4ο ΓΕΛ Λάρισας, το 5ο ΓΕΛ Λάρισας, το 14ο ΓΕΛ Λάρισας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ΕΠΑΛ Επανομής, Λεόντειος Σχολή Αθηνών.

Μίλα Τώρα, για αυτά που νιώθεις!

  • Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
  • Γραμμή Συμβουλευτικής 116111
  • Chat 1056
  • CybertipLine Hellas

Φωτογραφικό υλικό από τις προβολές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα: https://hamogelo-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/danaekastani_hamogelo_gr/EifuJEF8reRPu3Rw3_-0KvEB27A7D_nz8dAanC8ezoeSyA?e=tSTAmp

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

Διαδικτυακή Συνάντηση με θέμα την πρακτική προσέγγιση της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης από την φοιτητική ομάδα Meds Can

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο