Παιδικά Party Προτεινόμενο

10 λάθη που κάνουν οι γονείς όταν οργανώνουν ένα παιδικό πάρτυ!

Θέλετε να οργανώσετε ένα υπέροχο πάρτυ για τα παιδιά σας, έχετε κάνει πολλές προετοιμασίες για τη διακόσμηση, το φαγητό, την τούρτα και τα γλυκά, για τη μουσική, το μέρος που θα κάνετε το πάρτυ και ενώ όλα είναι έτοιμα, κάτι τελικά δεν πάει έτσι όπως το είχατε φανταστεί!!! 

Προσοχή στα παρακάτω λάθη που πολύ συχνά κάνετε:

1. Πάρτυ μικρών παιδιών με πολλά παιχνίδια γύρω τους!!! 

Αν τα παιχνίδια είναι σε έναν περιορισμένο χώρο, τότε τα παιδιά θα πάνε να παίξουν με αυτά και κάποιος θα πρέπει απλώς να τα επιβλέπει. Αν όμως τα παιδιά βρίσκονται στο ίδιο σημείο που είναι οι γονείς και αρχίζουν να παίζουν με διάφορα μηχανοκίνητα παιχνίδια ή πισίνες μπαλάκια και ή άλλα φουσκωτά παιχνίδια, πιστέψτε με, θα επικρατήσει πανικός. 

Μια καλή επιλογή είναι να κρύψετε όλα τα παιχνίδια, να προσλάβετε έναν εμψυχωτή και να αφήσετε να περάσουν ένα απολαυστικό δίωρο δημιουργικό παιχνίδι, χωρίς να σας απασχολούν! 

2.  Πάρτυ σε λάθος χώρο! 

Κάθε ηλικία θέλει και τον ανάλογο χώρο! Εφόσον έχετε σκοπό να διαθέσετε κάποια χρήματα και να πάτε σε έναν άλλο χώρο για το πάρτυ του παιδιού σας, τότε θα σκεφτείτε το μέσο όρο ηλικιών των παιδιών που έχετε καλέσει και φυσικά την ηλικία του παιδιού σας. 

Ένας παιδότοπος με φουσκωτά, μπορεί να είναι μια λύση για πολλούς γονείς αλλά είναι και μια επιλογή που μπορείτε να την κάνετε κυρίως σε μικρές ηλικίες. Μη ξεχνάτε επίσης, ότι στον παιδότο υπάρχουν πάντα κι αλλα παιδάκια. Για τα παιδιά, είναι μια ημέρα εκτόνωσης και παιχνιδιού όπως κάθε άλλη φορά που τα πάτε στο παιδότοπο. 

Τα μεγαλύτερα παιδιά, τα πάτε σινεμά με τους φίλους τους.Μήπως κι αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν κι άλλη φορά;;;  

Το πάρτυ πρέπει να έχει στοιχεία έκπληξης και να κάνει το παιδί να περάσει ωραία και μοναδικά! 

3. Πάρτυ χωρίς θέμα

Αν σκεφτείτε ότι η τούρτα του παιδιού θα έχει κάποιο θέμα, ίσως από εκεί να ξεκινήσει και όλη η ιδέα του πάρτυ! Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε ένα κόνσεπτ και να αφήσετε τα παιδιά με την απασχόληση των εμψυχωτών να περάσουν υπέροχα! 

4.Οι καλεσμένοι σας έρχονται όποτε θέλουν… τι να κάνετε γι αυτό;

Η αλήθεια είναι, ότι όσοι στέλνετε προσκλήσεις, δε λαμβάνετε υπόψη σας ότι το 50% των καλεσμένων σας, θα εμφανιστούν μετά από μια ώρα. 

Στην πρόσκληση θα πρέπει να γράφετε, τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την ώρα που θέλετε να ξεκινήσει το πάρτυ ή να σβήσετε τα κεράκια της τούρτας. 

Επίσης, καλό είναι να τους εημερώσετε για το θέμα του πάρτυ και τους εμψυχωτές που έχετε και να τους ζητήσετε να είναι συνεπείς στην ώρα τους. 

Τα καλύτερα πάρτυ είναι αυτά τα οποία έχουν ώρα άφιξης και ώρα λήξης ! Ναι, γιατί έτσι οι καλεσμένοι σας, ξέρουν ότι θα περάσουν 3 ώρες υπέροχα τα παιδιά τους και έπειτα θα πάνε σπίτι! Αυτά τα ατελείωτα πάρτυ με 2-3 ξεχασμένα παιδιά να παίζουν μέχρι τελικής πτώσεως δεν οφελούν κανέναν. Δεν είναι πάρτυ εφήβων ή ενηλίκων. Είναι παιδιά και θέλουμε να περάσουν υπέροχα! Γι αυτό στην πρόσκληση θα αναφέρετε ότι το πάρτυ μας αρχίζει στις …. (την ώρα που θέλετε *μή ξεχνάτε μισή ώρα πριν) και ολοκληρώνεται στις … (την ώρα που θέλετε να τελειώσει) 

5.Διακοπή για φαγητό…. 

Ξεκινά το πάρτυ στις 8:00 μ.μ. μέχρι να μαζευτούν, να σβήσουν κεράκια κλπ, αμέσως μετά σερβίρετε το φαγητό…. Λάθος! Αφήστε τα παιδιά να παίξουν, να χορέψουν κι έπειτα να κλείσετε με το φαγητό. 

Με γεμάτο στομάχι, τα αφήνετε να παίζουν και να χορεύουν και τα παιδιά δυσκολεύονται. 

Οργανώστε το πάρτυ στις 7:00 μ.μ. αφήστε να παίξουν για 2 ώρες γεμάτες και έπειτα κατά τις 9:30μ.μ. τα προσκαλείτε για φαγητό. Το χειμώνα, τα πάρτυ ξεκινούν νωρίτερα!!! 

6. Πάρτυ χωρίς παιδιά!!! 

Ναι, το έχουμε δει κι αυτό… ‘Ένα παιδικό πάρτυ με όλη την οικογένεια και μια τούρτα, με δυο – τρία παιδάκια συγγενείς… Αυτό δεν είναι πάρτυ! 

Είναι μια οικογενειακή συνάντηση με φαγητό, γλυκό ή χορό. 

Τα πάρτυ πρέπει των παιδιών σας, πρέπει να έχουν παιδιά, συγγενείς και φίλους τους. 

7.Πάρτυ με πολλά παιδιά! 

Έχετε έναν σχετικά περιορισμένο χώρο να παίξουν τα παιδιά και έχετε προσκαλέσει 40 -50 παιδιά…. Λάθος!!! Που θα παίξουν αυτά τα παιδιά;;; 

Αν έχετε πάλι ένα συγκεκριμένο θέμα στο πάρτυ, π.χ. θα παίξουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρό σε ένα 5 επί 5…. και τα υπόλοιπα;;; Θα τρέχουν αλλού, θα παίζουν μόνα τους;;; 

Όταν έχετε τόσα παιδιά, θέλετε περισσότερους από 2 εμψυχωτές, για να παίξουν μαζί τους ομαδικά παιχνίδια ή οργανωμένα παιχνίδια χωρισμένα σε ομάδες,  όπου θα λάβουν μέρος όλοι. 

8. Πάρτυ χωρίς εμψυχωτές 

Ο ρόλος του εμψυχωτή είναι σημαντικός! Δεν είναι εκεί για να κάνει τη νταντά των παιδιών. Οχι, υπάρχει ρόλος και σκοπός. Ανάλογα με το θέμα του πάρτυ, οι εμψυχωτές είναι εκεί για να παίξουν μια σειρά νέα παιχνίδια, δημιουργικά, με διαφορετικές δράσεις, με φαντασία και φανταστική διάθεση! 

Για να καταλάβετε, δείτε πόσες ιδέες μπορούν να εφαρμοστούν και να γίνει το πάρτυ των παιδιών αξέχαστο και μοναδικό:

11 καλύτερες ιδέες για παιδικά party! Ανάμεσα τους survivor, κρυμμένος θησαυρός, αγαπημένοι ήρωες και θεατρικές παραστάσεις!

9. Τέρμα μουσική ή λάθος μουσική! 

Τα αγαπημένα παιδικά τραγουδάκια είναι για πολύ μικρά παιδιά! Ναι, τώρα ακόμα και τα 5χρονα όταν θέλουν να χορέψουν ακούνε μοντέρνους έλληνες καλλιτέχνες!!! Δοκιμάστε το καραμέλα της Φουρέιρας, όλα το ξέρουν! 

Επίσης, είναι λάθος στο χώρο που παίζουν τα παιδιά να είναι δυνατά η μουσική. Εφόσον δε χορεύουν και είναι εκεί για να παίξουν, η μουσική τους αποσπά την προσοχή και τα αποσυντονίζει

Δυνατά η μουσική, μόνο όταν είναι για να χορέψουν!! 

10. Λάθος ενδυμασία! 

Είναι έτοιμο για πάρτυ και του φοράτε τα καλά του ρούχα και παπούτσια… Λάθος!!! Αν το πάρτυ έχει θέμα π.χ το Survivor δε θα μπορεί να τρέχει και να πηδάει με φορεματάκια ή καλά παντελονάκια. 

Πρέπει να έχετε έπαφή με το θέμα του πάρτυ. Αυτό είναι και το ανάλογο dress code!  

facebook-fylladio_2-juniorsclub

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο