On the road

13 πράγματα που κάθε γονιός πρέπει να έχει στο αυτοκίνητο!

Όταν είσαι γονιός, πρέπει να προσαρμόζεις όλη σου τη ζωή στις απαιτήσεις του νέου σου ρόλου, με τις ανάγκες του παιδιού φυσικά να έρχονται πρώτες. Εκτός από το σπίτι, την μπάλα παίρνει και το… αυτοκίνητο που θα πρέπει να έχει όλες τις ανέσεις για να κάνει ακόμα και την πιο μικρή βόλτα με τα παιδιά ασφαλή και ήρεμη. Πριν φύγετε την επόμενη φορά απ’ σπίτι, ελέγξτε αν έχετε όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα κάνουν το ταξίδι με το αυτοκίνητο εύκολο για όλη την οικογένεια.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

1. Καθισματάκι αυτοκινήτου

Παρά το ότι είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι έχετε ήδη τοποθετημένο το ειδικό καθισματάκι του παιδιού στο αυτοκίνητο, σας το υπενθυμίζουμε, αφού δεν πρέπει να λείπει από κανένα αυτοκίνητο για λόγους ασφαλείας όσο και για λόγους… ηρεμίας! Εκτός του ότι προστατεύει το παιδί από τα ατυχήματα, το βοηθά να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Έτσι, η γκρίνια του ταξιδιού μπορεί να περιοριστεί κατά πολύ.

2. Μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα γίνονται η προέκταση των χεριών κάθε γονέα με το που γεννιέται το παιδί. Μην παραλείψετε να έχετε ακόμα μια συσκευασία μέσα στο αυτοκίνητο. Είτε για να σκουπίσετε το παιδί όταν πάει τουαλέτα είτε για να καθαρίσετε τα λερωμένα απ’ το παιχνίδι χέρια του, δεν πρόκειται ποτέ να σας φανούν άχρηστα.

3. Γιο-γιο ταξιδιού

Ένα γιο-γιο ταξιδιού θα σας «σώσει» από κάθε επείγουσα… ανάγκη του παιδιού. Ειδικά, αν τώρα είναι στη διαδικασία «εκπαίδευσης» για την τουαλέτα, είναι η πιο πρακτική λύση για όλες τις έκτακτες καταστάσεις. Εναλλακτικά, αν ακόμα το παιδί είναι μικρό, οι πάνες πρέπει να καταλαμβάνουν αρκετό χώρο στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας!

Μην παραλείψετε, επίσης, να έχετε πάντα στο πορτ- παγκάζ σακούλες σκουπιδιών, είτε για το γιο γιο κια τις πάνες  είτε για να πετάτε μέσα όλα τα σκουπίδια που αφήνει στο κάθισμα το παιδί. 

4. Σνακ

Τα σνακ με μακρινή ημερομηνία λήξης, όπως οι μπάρες δημητριακών και τα μπισκότα, καλό θα είναι να μην λείπουν από τις προμήθειές σας. Ειδικά για μεγάλα ταξίδια, που μπορεί να περνάτε ώρες στο αυτοκίνητο και τα παιδιά να πεινάσουν παραπάνω από μια φορές, θ’ αποδειχθούν σωτήρια.

5. Φαρμακείο πρώτων βοηθειών

Το κουτί πρώτων βοηθειών/ φαρμακείο αυτοκινήτου πρέπει να υπάρχει σε κάθε αυτοκίνητο, ωστόσο με τα παιδιά στο πίσω κάθισμα είναι επιτακτική ανάγκη να το έχετε πάντα στο πορτ-μπαγκάζ. Μην τρομάζετε, δεν εννοούμε απαραίτητα ότι μπορεί να γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα! Απλώς, κανένας γονιός δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι το παιχνίδι των παιδιών θα λήξει αναίμακτα και χωρίς κλάματα…

6. Τη μουσική που τους αρέσει

Εφοδιαστείτε με τη μουσική από τις αγαπημένες τους ταινίες και τα τραγούδια που ερμηνεύουν οι αγαπημένοι τους ήρωες και αφήστε τα να την… απολαύσουν! Είναι η ιδανική λύση για να αποσπάσετε την προσοχή τους και να σταματήσετε τους καβγάδες των παιδιών.

7. Παιχνίδια και παραμύθια

Αν δεν έχετε ήδη μια ειδική τσάντα ή ένα μέρος με τα παιχνίδια του παιδιού στο αυτοκίνητο, καιρός να αποκτήσετε! Σας προτείνουμε να κρεμάσετε μια υφασμάτινη παπουτσοθήκη στο κάθισμα του οδηγού ή του συνοδηγού, στην οποία θα βάλετε όλα τα παιχνίδια του και τα μικρά βιβλία που του αρέσει να χαζεύει για να τα παίρνει μόνο του όποτε θελήσει.

8. Πετσέτα

Τα παιδιά αγαπούν ιδιαίτερα το νερό. Γι’ αυτό, φυλάξτε πάντα μια πετσέτα στο αυτοκίνητο, ακόμα και αν είναι χειμώνας. Μπορεί να σας χρειαστεί ακόμα και όταν τα παιδιά αρνούνται να ανοίξουν την ομπρέλα τους στη βροχή.

9. Φορτιστής αυτοκινήτου

Ίσως αναρωτηθείτε γιατί ο φορτιστής αυτοκινήτου είναι απαραίτητος αν έχετε παιδιά. Η απάντηση είναι απλή: όταν απασχολούνται με τις ώρες παίζοντας τ’ αγαπημένα τους παιχνίδια στο κινητό σας, μάλλον θα σας φύγει η απορία.

10. Μια αλλαξιά ρούχα

Όλοι οι γονείς ξέρουμε πόσο εύκολα λερώνονται τα παιδιά. Κρατήστε σε μια σακούλα μια αλλαξιά καθαρά ρούχα για ώρα ανάγκης. Θα τα χρειαστείτε πολύ περισσότερο απ’ ότι νομίζετε.

11. Πολυεργαλείο έκτακτης ανάγκης

Το συνιστούμε κυρίως για να εφησυχάσετε αλλά και για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς μια ενδεχόμενη ανάγκη. Επιλέξτε ένα εργαλείο που είναι αρκετά δυνατό για να σπάσει τα τζάμια ή να κόψει τη ζώνη σε περίπτωση ανάγκης.

12. Μπουκαλάκια με νερό

«Μαμά, διψάω! Θέλω νερό.»: Για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως εκείνη την ώρα και για να μην χρειαστεί να γυρίσετε σπίτι να πάρετε το μπιμπερό ή το παγούρι του παιδιού – εξάλλου χωρίς αυτά δεν πρόκειται να πιει νερό-, έχετε πάντα ένα ξεχωριστό παγούρι με νερό στο αυτοκίνητο.

 13. Υποστήριξη κεφαλιού

Επειδή μετά το παιχνίδι, ο ύπνος είναι δεδομένος για τα παιδιά, προμηθευτείτε με μια ειδική υποστήριξη για το κεφάλι που δένεται γύρω απ’ το παιδικό κάθισμα και συγκρατεί το μέτωπο του παιδιού. Έτσι, το προστατεύει από τυχόν ατυχήματα και άτσαλους δρόμους ενώ απολαμβάνει τον ύπνο του.

UniPro  δίπλα σου όπου κι αν είσαι!

ceid-courses.gr

Διαβάστε επίσης

Αλλάζουν τα όρια επιβατών από Δευτέρα – Τι θα ισχύει στο εξής για ΙΧ, ταξί και παιδιά

7 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε το παιδί στο αυτοκίνητο

Τι ισχύει με τη χρήση της μάσκας μέσα στο αυτοκίνητο – Πότε είναι υποχρεωτική

Έρευνα: Γιατί δεν πρέπει να οδηγούμε με ανοιχτά παράθυρα

UNIPRO: Γιατί είναι η πρώτη επιλογή στην Ελλάδα, για Φοιτητικές Εργασίες – Projects – Πτυχιακές – Διπλωματικές?

Μοριοδοτούμενα Προγράμματα όλων των ειδικοτήτων μέσω Ασύγχρονης Διαδικτυακής Διδασκαλίας

Μετάβαση στο περιεχόμενο