Σχέσεις

4 tips για να κρατήσετε υγιή σχέση μετά τον ερχομό του πρώτου παιδιού στη ζωή σας

Λένε πως η σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους αλλάζει εντελώς όταν φέρνουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί. Η αλήθεια είναι πως οι διαταράσσονται και πως το ζευγάρι πρέπει να θέσει νέες βάσεις. Αν μόλις έγινες μανούλα διάβασε παρακάτω όλα όσα σου προτείνουμε να ακολουθήσεις κατά γράμμα.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

#1. Μάθε να δείχνεις κατανόηση
Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα σε μια σχέση μετά τον ερχομό ενός παιδιού είναι να μάθουν και τα δύο μέλη να δείχνουν κατανόηση. Είναι αυτονόητο ότι θα έχετε συγκρούσεις τον πρώτο χρόνο αλλά θα πρέπει να παίρνετε μια βαθιά αναπνοή και να βλέπετε το πρόβλημα μέσα από τα μάτια του συντρόφου σας. Με αυτόν ον τρόπο θα το καταλαβαίνετε και θα το συνειδητοποιείτε, ακόμα και αν δεν θα βρίσκετε λύση άμεσα.

#2. Ταξιδέψτε μαζί με το παιδί αλλά και χωρίς αυτό (αν είναι εφικτό)
Τα ταξίδια θα σας φέρνουν πιο κοντά ακόμα και αν είναι μόνο για 2-3 μέρες. Φροντίστε να το κάνετε έστω 1-2 φορές τον χρόνο για να έρχεστε ακόμα πιο κοντά με τον καλό σας. Μην ξεχνάτε πως ο πιο δύσκολος χρόνος είναι ο πρώτος και μετά όλα βρίσκουν και πάλι τον δρόμο τους.

#3. Περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί
Ακόμα και αν είστε πτώμα και νυστάζετε συνεχώς, θα πρέπει να βρείτε χρόνο για εσάς τους δύο. Αξίζει να προσλάβετε μια νταντά για 3-4 ώρες την εβδομάδα ώστε να περνάτε αρκετές στιγμές οι δυο σας. Δεν θα σας στοιχίσει πολύ και θα βοηθήσει πάρα πολύ τη σχέση σας.

#4. Εκφράστε ανοιχτά τα συναισθήματά σας 
Πείτε στον αγαπημένο σας πώς νιώθετε και προτρέψτε τον να σας πει και εκείνος πώς νιώθει σε τακτική βάση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να βελτιώσετε την κατάσταση και να παραμείνετε κοντά με τον καλό σας. Όταν εξωτερικεύουμε όλα αυτά που έχουμε μέσα μας χαλαρώνουμε και βλέπουμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

 

Διαβάστε επίσης

4 ιδέες για να κρατήσετε την φλόγα στη σχέση σας ζωντανή!

Γιατί οι άντρες προτιμούν τις πιο ζουμερές γυναίκες;

Θάνος Ασκητής : Τα 12 πράγματα που σκοτώνουν μία σχέση

Γονείς, παιδιά και σεξ! Γίνεται και πότε;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο