Σχέσεις

5 σημάδια ανασφάλειας στον έρωτα που πρέπει να γνωρίζετε!

Ως άνθρωποι, όλοι έχουμε τομείς στους οποίους υπερέχουμε και άλλους στους οποίους μειονεκτούμε. Μερικές φορές, όμως, οι αδυναμίες μας μάς προκαλούν τόσο μεγάλες ανασφάλειες που διαστρεβλώνουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε και συμπεριφερόμαστε, με αποτέλεσμα να φέρνουν τον όλεθρο στη ζωή μας και τις ερωτικές μας σχέσεις. Οι ανασφάλειες μπορούν, για παράδειγμα, είτε να σας κάνουν να αγκιστρωθείτε κυριολεκτικά από τον σύντροφό σας είτε να απομακρυνθείτε από αυτόν. Φυσικά, κανείς δεν αισθάνεται απόλυτα σίγουρος στον έρωτα ανά πάσα στιγμή. Είναι όμως φυσιολογικό να είστε ανασφαλής σε τακτική βάση μέσα σε μια σχέση; «Όχι» απαντούν κατηγορηματικά οι ειδικοί, σύμφωνα με τους οποίους αυτά είναι 5 σημάδια που πρέπει να σας βάλουν σε σκέψεις:

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
  1. Δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αγάπη είναι ένα σημαντικό μέρος μιας ρομαντικής σχέσης, αλλά και η εμπιστοσύνη. Εάν οι ανασφάλειές σας εμποδίζουν την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας, τότε σίγουρα θα είναι δύσκολο για εσάς να ανοιχτείτε συναισθηματικά μαζί του. Αυτό θα επηρεάσει τη σχέση σας με πολλούς τρόπους, γιατί θα περιορίσει το είδος της συναισθηματικής οικειότητας που μπορείτε να έχετε. Συνολικά, είναι επιζήμιο για τις σχέσεις σας.

  1. Εσωτερικεύετε τις αρνητικές σας σκέψεις και τις μετατρέπετε σε πράξεις

Όλοι έχουμε κατά καιρούς αρνητικές σκέψεις, αλλά αν βρίσκεστε παγιδευμένοι στον κύκλο της αυτοαμφιβολίας κάθε τόσο, είναι βέβαιο ότι θα εσωτερικεύσετε τις αρνητικές σας σκέψεις και θα ενεργείτε πλέον με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Τελικά, αυτός ο τρόπος αντίδρασης στα πράγματα γίνεται μέρος της σχέσης σας, επηρεάζοντας τον σύντροφό σας και κάνοντας τα πράγματα τοξικά. Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι αρκετά φυσιολογικό, αλλά σιγά σιγά «τρώει» τις σχέσεις σας!

  1. Πάντα συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους πρώην του συντρόφου σας

Και πάλι, όλοι είμαστε περίεργοι να μάθουμε με ποιους έχουν βγει οι σύντροφοί μας πριν από εμάς. Αλλά αν έχετε εμμονή με τις λεπτομέρειες και συγκρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας με αυτές, τότε είναι σίγουρα επικίνδυνο για τη σχέση σας. Ακόμα κι αν ο σύντροφός σας είναι φουλ ερωτευμένος μαζί σας, θα κουραστεί κάποια στιγμή με τη συνεχή σύγκριση. Με λίγα λόγια, το να συγκρίνετε συνέχεια τον εαυτό σας με τους πρώην του συντρόφου σας δεν είναι υγιές για την σχέση.

  1. Ο σύντροφός σας χρειάζεται να σας καθησυχάζει συνεχώς

Η επιβεβαίωση από τον σύντροφό σας δεν είναι κάτι κακό – όλοι τη χρειαζόμαστε από καιρό σε καιρό. Αλλά αν ο σύντροφός σας χρειάζεται να επικυρώσει κάθε ενέργεια, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και σε περίπτωση που βαρεθεί να σας καθησυχάζει, τότε οι ανασφάλειές σας θα πολλαπλασιαστούν. Αυτό δείχνει επίσης ότι είστε υπερβολικά εξαρτημένοι από τον σύντροφό σας για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας, κάτι που δεν είναι καλό σημάδι. Επομένως, προσπαθήστε να δουλέψετε πάνω στις ανασφάλειές σας και η εξάρτησή σας από τον σύντροφό σας θα αρχίσει να μειώνεται.

  1. Η ύπαρξή σας αφορά τον σύντροφό σας

Όταν συμμετέχετε σε μια ρομαντική σχέση, υπάρχουν πολλά που θα κάνετε μαζί με τον σύντροφό σας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει τα πάντα! Και οι δύο πρέπει να έχετε την προσωπική σας ζωή, και αυτό σημαίνει να κάνετε παρέα με τους δικούς σας φίλους και να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν. Αν πιάνετε τον εαυτό σου να κάνει μόνο ό,τι αρέσει στον σύντροφό σας, ακόμα κι αν αυτό δεν σας προκαλεί κανένα ενδιαφέρον, δείχνει ότι είστε πολύ ανασφαλής στη σχέση σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή

 

 

 

Τι είναι το Fexting – Γιατί αυτή η νέα τάση στα γραπτά μηνύματα κάνει κακό στις σχέσεις

7 αξιοσημείωτα γυναικεία χαρακτηριστικά που ελκύουν τους άντρες σύμφωνα με την επιστήμη

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο