Οικολογικά Νέα

5 τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια

Θα βρεθείτε στην εξοχή και θα θέλετε να περάσετε όμορφα… Τι γίνεται όμως με τα ενοχλητικά κουνούπια, τα οποία έχουν κάνει την εμφάνιση τους; 

Πριν αρχίσετε να το σκέφτεστε αρνητικά… δείτε 5 έξυπνες λύσεις και εφαρμόστε όποια σας ταιριάζει περισσότερο! 

Αφήστε τα φυτά σας να μεγαλώσουν Υπάρχουν μερικά φυτά, όπως είναι το λεμονόχορτο και η λεβάντα που αποτελούν τέλεια φυσικά εντομοαπωθητικά και αντικουνουπικά. Αφήστε τα να μεγαλώσουν στις γλάστρες σας και δείτε τα κουνούπια και εξαφανίζονται.

Κάντε ένα μπάνιο Αντί να αρχίσετε να ψεκάζεστε με διάφορα σπρέι που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δοκιμάστε να κάνετε ένα μπάνιο και να απλώσετε στο σώμα σας μερικές σταγόνες έλαιο citronella.

Ανάψτε μια φωτιά Μπορεί κάτι τέτοιο να μην είναι εφικτό μέσα στην πόλη αλλά όσοι από εσάς μένετε σε χωριά, το να ανάψετε μια μικρή φωτιά είναι εύκολη υπόθεση. Ο καπνός θα κρατήσει τα κουνούπια μακριά και εσείς θα έχετε δημιουργήσει την τέλεια ατμόσφαιρα.

Κρεμάστε νεροσακούλες Πάρτε τις κλασικές σακούλες τροφίμων και βάλτε νερό μέχρι τη μέση. Ρίξτε μέσα μερικά κέρματα και κρεμάστε τις κοντά στις μπαλκονόπορτες από όπου συνηθίζουν να μπαίνουν τα ενοχλητικά κουνούπια. Αυτό που θα συμβεί θα είναι πως η λάμψη που θα δημιουργεί το νερό θα μπερδεύει τα κουνούπια κάνοντάς τα να πετούν προς λάθος κατεύθυνση.

Αρχίστε να τρώτε περισσότερο σκόρδο Μπορεί να μην το εκτιμήσει το έτερόν σας ήμιση αλλά το σίγουρο είναι πως δεν θα το εκτιμήσουν καθόλου τα κουνούπια. Φάτε ή καταπιείτε μερικές σκελίδες σκόρδου (και μια είναι αρκετή) και δεν πρόκειται να σας πλησιάσει ούτε δείγμα κουνουπιού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο