Σχέσεις

5 τρόποι να περιορίσετε τους τσακωμούς στη σχέση σας

Οι τσακωμοί στη σχέση υπάρχουν και είναι υγιείς όταν δεν συμβαίνουν συχνά, αλλά συμβαίνουν για ουσιώδεις λόγους. Αν έχεις παρατηρήσει πως τελευταία οι τσακωμοί με το σύντροφό σου είναι πιο συχνοί και χωρίς-λόγο από τις όμορφες και ήσυχες στιγμές σας, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις ένα βήμα πίσω και να δεις τι μπορείς να κάνεις για να τους περιορίσεις. Παρακάτω σου προτείνουμε 5 τρόπους να διαχειριστείς τους τσακωμούς στη σχέση.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Πώς θα αποφύγεις τους καυγάδες στη σχέση;

1. Επίλεξε σοφά τις μάχες σου

Σίγουρα είναι λογικό να υπάρχουν μικρές… αναταράξεις μέσα στη σχέση, αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε έχει όντως σημασία να αναφέρεις κάτι και πότε είναι προτιμότερο να το αφήσεις να «πέσει κάτω». Σε αυτό θα σε βοηθήσει ο χρόνος. Αν έχεις διαπιστώσει πως σε ενοχλούν σχόλια ή κακές συνήθειες του συντρόφου σου μη πιέζεις τον εαυτό σου να να ορίσει το πώς θα το διαχειριστεί άμεσα. Δώσε στον εαυτό σου 24 ώρες κι αν ακόμα πρόκειται για κάτι που σε τριβελίζει, τότε μπορείς να το φέρεις μπροστά. Στοιχηματίζουμε πως με αυτό τον τρόπο θα ξεχάσεις πολλά για τα οποία σκόπευες να τσακωθείς.

2. Μείνε παρούσα

Πρώτα απ’όλα πρέπει να βρίσκεσαι στο «τώρα» και να ακούς όλα όσα έχει να σου πει ο σύντροφός σου, τα οποία είναι βασικά για να δεις το πώς και αν μπορείς να τα αξιοποιήσεις για να λήξεις τον τσακωμό. Αν έχεις στο μυαλό σου τη λίστα του σούπερ μάρκετ ενώ εκείνος σου παραπονιέται για κάτι, δεν θα αντιληφθείς ποτέ τα συναισθήματά του και αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα και στο μέλλον. Το να παραμείνεις στο «τώρα» σημαίνει, επίσης, πως θα εστιάσεις στο τι προκάλεσε το συγκεκριμένο καυγά.

3. Χαμήλωσε την ένταση

Προσπάθησε να διατηρήσεις τη φωνή σου όσο γίνεται πιο ουδέτερη. Ένας δυνατός και θυμωμένος τόνος αυτόματα βάζει τον άλλον σε αμυντική στάση και μπορεί να κλιμακώσει έναν τσακωμό που, υπό άλλες συνθήκες, δεν θα ήταν τόσο σημαντικός.

4. Κοίτα μέσα σου

Σκέψου το ενδεχόμενο πως συγκεκριμένες συμπεριφορές ή σχόλια του συντρόφου σου, σου προκαλούν αρνητικά συναισθήματα επειδή «αγγίζουν» τις δικές σου ανασφάλειες ή πτυχές του εαυτού σου που δεν σου αρέσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις πάρε χρόνο για να αποδεχθείς πως αυτό είναι δικό σου πρόβλημα το οποίο, ελπίζουμε, πως μπορεί να δουλευτεί με άλλους τρόπους, όπως μέσω της ψυχοθεραπείας. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη δική μας πνευματική υγεία, οπότε οφείλουμε να έχουμε την επίγνωση για το πότε τα δικά μας άγχη πυροδοτούν κάποιες διαφωνίες μέσα στη σχέση.

5. Όταν τα πράγματα είναι καλά, γιόρτασέ το!

Όταν απολαμβάνετε τις καλές σας στιγμές με το σύντροφό σου και νιώθεις πως σε αγαπά και σε εκτιμά, αναγνώρισέ το και κάνε το ίδιο για εκείνον. Ο καθένας έχει την ανάγκη να αγαπηθεί με συγκεκριμένο τρόπο, γι’αυτό φρόντισε να ανακλύψεις  το πώς ο σύντροφός σου θα νιώσει ότι παίρνει την αγάπη και την τρυφερότητα που έχει ανάγκη. Στο τέλος της ημέρας, η αγάπη είναι πάντα λόγος για να γιορτάσεις!

ΔΟΥΒΡΗΣ Ηλεκτρικές Συσκευές Α.Ε.

Διαβάστε επίσης

4 σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι μια φιλία είναι τοξική

3 σημάδια συναισθηματικής κακοποίησης στον γάμο που δεν αναγνωρίζετε!

Τι λέει για την προσωπικότητά σας το σχήμα των χειλιών σας;

Πώς να εξασφαλίσετε την συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών σας

Ψυχολογία των χρωμάτων: Τι δείχνει το αγαπημένο σας χρώμα για τον χαρακτήρα σας

10 σημαντικές απαντήσεις για το σεξ στην εγκυμοσύνη!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο