Παιδί και Ασφάλεια

8 προϊόντα για τα μωρά που δεν θα αγοράσουν οι έμπειροι γονείς

Στις ΗΠΑ το 2019 ανακλήθηκαν περισσότερες από 5 εκατομμύρια μονάδες παιδικών προϊόντων, σε μεγάλο ποσοστό ανακαλούνται καθημερινά αρκετά παιδικά προϊόντα και στην Ελλάδα. Οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ακόμη και δημοφιλή προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και θανάτους.
 
Παρακάτω θα βρείτε ποια είδη είναι καλύτερα να αποφύγετε για την ασφάλεια του παιδιού σας.
 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 
1. Προστατευτικά μαξιλαράκια
 
401a7d570f804030ca21398da7
 
Οι γονείς χρησιμοποιούν συχνά προστατευτικά μαξιλαράκια, έτσι ώστε το μικρό παιδί να μην χτυπά το κεφάλι του στα παχνιά, αλλά αυτό το όμορφο αξεσουάρ μπορεί να γίνει εφιάλτης για τα παιδιά. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αυξάνουν τον κίνδυνο του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου βρεφών. Ακόμα και «αναπνεύσιμοι προφυλακτήρες» μπορούν να ασφυκτίσουν ένα παιδί Συνιστάται να φυλάσσετε όλα αυτά τα αντικείμενα, που μπορούν να καλύψουν το πρόσωπο του μωρού, μακριά από το παχνί.
 
2. Βρεφικά μάρσιπο με στενή βάση
 
56c70a5d68a848cc2cdb19f339
 
Αυτό το είδος είναι εξαιρετικό όσον αφορά τη δέσμευση και τη φροντίδα των βρεφών, αλλά στους περισσότερους φορείς, το μωρό κάθεται στην λάθος θέση. Με τα πόδια του κρατημένα ευθεία και τα γόνατα και τους γοφούς τεντωμένους, υπάρχει μεγάλη ένταση στη σπονδυλική στήλη και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο εξάρθρωσης του ισχίου. Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα υψηλός για μωρά ηλικίας κάτω των 6 μηνών.
 
Πιστεύουμε ότι η μεταφορά μωρού έχει πολλά οφέλη τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Απλώς λάβετε υπόψη ότι αυτοί οι μεταφορείς θα πρέπει να έχουν μια ευρεία βάση, έτσι ώστε τα πόδια του παιδιού να είναι στη θέση Μ που δεν αποτελεί απειλή.
 
3. Περπατούρες
 
Όταν το μωρό αρχίζει να κινείται γύρω από το σπίτι, ορισμένοι γονείς παραδίδονται στον πειρασμό τους να αγοράσουν περπατούρες. Ωστόσο, υπάρχουν λόγοι για τους οποίους, σε ορισμένες χώρες όπως ο Καναδάς, οι περπατούρες είναι παράνομες. Αυτά τα προϊόντα επιτρέπουν στα παιδιά να στέκονται και να περπατούν όταν οι μύες τους δεν είναι έτοιμοι για αυτό. Οι περπατούρες ενέχουν μεγάλο κίνδυνο τραύματος, τα παιδιά μπορούν να αναποδογυρίσουν ή ακόμα χειρότερα να πέσουν κάτω.
 
Οι γιατροί σημειώνουν ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ανάπτυξη μεταξύ των παιδιών που περνούν πολύ χρόνο σε περπατούρες και jolly jumpers. Ο λόγος πίσω από αυτό είναι ότι αυτά τα παιδιά χάνουν πολύτιμο χρόνο στο πάτωμα, παραλείποντας ένα σημαντικό αναπτυξιακό στάδιο.
 
4. Καθίσματα βρεφών για το μπάνιο
 
78b855529496b113e339052635
 
Κάθε τρίτη περίπτωση πνιγμού σε παιδιά κάτω των 2 ετών, προκαλείται από καθίσματα μπάνιου. Μερικοί γονείς πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτές οι θέσεις είναι ένα μέτρο ασφαλείας. Ενώ οι γονείς μπορούν να έχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, και τα παιδιά μπορούν να γλιστρήσουν στο νερό και να βυθιστούν.
 
5. Παιδικά κρεβατάκια
 
b1bfb955e089c7bc81eeadc3ba
 
Δεδομένου ότι τα μωρά περνάνε πολλές ώρες στις κούνιες τους, είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή εκεί. Οι έμπειροι γονείς αποφεύγουν τις κούνιες, γνωρίζουν ότι η ράγα του παιδικού κρεβατιού μπορεί να γλιστρήσει από τα ίχνη, δημιουργώντας ένα κενό στο στρώμα και την πτώση. Εάν συμβεί αυτό, τα παιδιά μπορεί να τραυματιστούν ή να πνιγούν. Μπορεί να αποφευχθεί εύκολα όταν οι γονείς γνωρίζουν τον κίνδυνο και επιλέγουν κλασικές κούνιες, χωρίς ράγες.
 
6. Κουβέρτες και μαξιλάρια για μωρά
 
b870135aeeaa36787fbce3b9ff
 
Εκτός από το γεγονός ότι ένα μαξιλάρι μπορεί να φράξει τη μύτη και το στόμα ενός παιδιού, οι γονείς πρέπει να λάβουν υπόψη ότι τα βρέφη απλά δεν τα χρειάζονται. Τα μαξιλάρια είναι απολύτως περιττά για παιδιά κάτω των 2 ετών ή προτού οι ώμοι του μωρού είναι μεγαλύτεροι από το κεφάλι του
 
7. Κεκλιμένα κρεβάτια
 
Οι γονείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουν τα βρέφη να κοιμηθούν καλύτερα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, κεκλιμένα κρεβάτια δεν θα βοηθήσουν τον βρεφικό ύπνο σας καλύτερα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα της έρευνας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά που δεν κοιμούνται σε επίπεδη επιφάνεια δεν είναι ασφαλή και έχουν τον κίνδυνο ασφυξίας.
 
8. Σωσίβιο λαιμού
 
f87d1254789a73512f72b9a4ba
 
Το κολύμπι είναι μια εξαιρετική άσκηση για βρέφη και δεν χρειάζονται εξοπλισμό για αυτό.
 
Η αποφυγή αυτού του προϊόντος από τους γονείς γίνεται επειδή τα σωσίβια λαιμού αποτρέπουν τα παιδιά από τις ενεργές κινήσεις στο νερό, κάνοντάς τα απλά να επιπλέουν παθητικά στην επιφάνεια. Το χειρότερο είναι ότι μπορεί να ξεφουσκώσει ή το παιδί μπορεί να περάσει μέσα από αυτό.
 
Διαβάστε επίσης
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μετάβαση στο περιεχόμενο