Μας ζητάτε πολλά σνακς και κυρίως γεύματα που γίνονται γρήγορα και μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας στη θάλασσα, στη δουλειά ή να τα ετοιμάζετε για τα παιδιά στο σχολείο. Γι’ αυτό σήμερα θα συνδυάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή των παιδικών μας χρόνων, όπως είναι οι αυγόφετες, την οποία θα την παρουσιάσουμε με μια παραλλαγή, σύμφωνα με τη συνταγή από τα τεφτέρια της μαμάς-σεφ, Μαρίας Παπαγεωργίου.
Αυγόφετες με γραβιέρα και αλλαντικά
Προμηθευτείτε τα υλικά σας από τα τοπικά Super Market της περιοχής σας!
SUPER MARKET ΛΑΓΙΟΥ (Ανθείας 187, Πάτρα – τηλέφωνο παραγγελιών: 2610.326.397)
Υλικά:
Συνταγή:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, την πάπρικα, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
2. Βάζουμε μέσα στο μπολ τις φέτες και τις αφήνουμε 5 λεπτά να μουλιάσουν. Έπειτα γυρίζουμε πλευρά.
3.Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε λίγο λάδι, το βάζουμε να ζεσταθεί. Παράλληλα προθερμένουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
4. Πρώτα ρίχνουμε τις αυγόφετες στο τηγάνι να πάρουν χρώμα και έπειτα τις τοποθετούμε στη σχάρα σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Πριν τις ψήσουμε στο φούρνο, τρίβουμε γραβιέρα από επάνω στις φέτες.
5. Μόλις ψηθούν καλά, όπως είναι λιωμένο το τυρί, βάζουμε επάνω τη γαλοπούλα ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλουμε. Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε 3 λεπτά.
6.Σερβίρουμε ζεστές και αν θέλουμε τις ενώνουμε και τις κάνουμε σαντουιτσάκια.
Τα μυστικά μου:
-Χρησιμοποιήστε καλύτερα ψωμί μιας ημέρας
-Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε τις αυγόφετες και ως βάση για πιτσάκια ατομικά.
Καλή όρεξη!