Μια συνταγή για να συνοδεύσετε οποιοδήποτε πιάτο θέλετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι από μόνα τους, τα αρωματισμένα μανιτάρια μια υπέροχη επιλογή! Μια συνταγή της μαμάς -σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Μανιτάρια αρωματισμένα με τα μυστικά της Μαρίας !!!
Υλικά:
1 κιλό μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσαγιού κρασί (λευκό ξηρό)
3 κρεμμύδια τριμμένα
5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 λεμόνι χυμό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 φύλλα δάφνης
3 κλωναράκια δενδρολίβανο
5 φυλλαράκια βασιλικό
αλάτι-πιπέρι
λάδι
Συνταγή:
1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα σοτάτρουμε.
2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, με όλα τα μυρωδικά , τα αφήνουμε να σοταριστούν και σβήνουμε με κρασί.
3.Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις δέσει η σάλτσα και πιει το νερό, είναι έτοιμα να τα σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!