Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται καυτό, ευκαιρία για δροσερές συνταγές. Παρακάτω 5 συνταγές για μη αλκοολούχα cocktails που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.
Λεμονάδα λεβάντας
- 10 γρ. λεβάντα
- 250 ml καυτόνερό
- 75 γρ. ζάχαρη
- 600 ml παγωμένονερό (ανθρακούχο)
- Χυμό από 2 μεγάλα ώριμα λεμόνια
- Παγάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη λεβάντα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι και περιχύνουμε με το καυτό νερό.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για δύο λεπτά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά.
- Στραγγίζουμε τη λεβάντα και προσθέτουμε ζάχαρη στο υγρό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.
- Προσθέτουμε παγωμένο νερό, χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε (το μείγμα μας γίνεται ροζ).
- Σερβίρουμε ψηλά ποτήρια για cocktail με παγάκια.
Fire Pit Steamer
Υλικά
- 100 ml χυμό κράνμπερι
- 100 ml χυμό από κόκκινα σταφύλια
- Μισό αστεροειδή γλυκάνισο
- Μισό ξυλάκι κανέλας, συνένα για σερβίρισμα
- 2 γαρίφαλα
- Μια φέτα ξεφλουδισμένο τζίντζερ
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ξυλάκι κανέλας σε κατσαρολάκι και τα θερμαίνουμε ανακατεύοντας.
- Ανακατεύουμε μέχρι να βγουν τα αρώματα από τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε παγάκια για να κρυώσουμε το ποτό.
- Σουρώνουμε το μείγμα σε ποτήρι για cocktail.
Pink Grapefruit Cooler
Υλικά
- 80 ml από ένα ώριμο ροζ γκρέιπφρουτ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 40 ml σιρόπι ζάχαρης
- Μία σόδα
- 2 κλωναράκια μέντας
- Θρυμματισμένο πάγο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το σιρόπι ζάχαρης μαζί με το φύλλο μέντας σε ένα ποτήρι, ανακατεύοντας και πιέζοντας ελαφρά τη μέντα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών (λεμόνι και γκρέιπφρουτ) και ανακατεύουμε.
- Έπειτα προσθέτουμε με τη μία τη σόδα και τον θρυμματισμένο πάγο μέχρι πάνω και διακοσμούμε με το δεύτερο φύλλο μέντας.
Arizona Sunset
Υλικά (για 2 ποτήρια)
- Γρεναδίνη
- 1 κούπα Sprite
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- Πάγο
- Γλυκά κεράσια ή φέτες πορτοκαλιού για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε σε δύο ποτήρια ισόποσα λίγο από τη γρεναδίνη.
- Σε μία κανάτα ανακατεύουμε τη Sprite με τον χυμό πορτοκαλιού.
- Στη συνέχεια στα ποτήρια που έχουμε προσθέσει τη γρεναδίνη, προσθέτουμε το μείγμα μας σιγά σιγά και διακοσμούμε με τις φέτες πορτοκαλιού ή τα γλυκά κεράσια, χωρίς να ξεχάσουμε τον πάγο.
Μαργαρίτα Φράουλα
Υλικά (για δύο άτομα)
- Πάγο
- 8 φρέσκιες φράουλες
- 60 ml συμπυκνωμένο χυμό λεμονιού
- 30 ml φρεσκοστιμμένο χυμό λάιμ
- 15 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τους χυμούς, τη ζάχαρη και τον πάγο.
- Αλέθουμε σε αραιό πουρέ.
- Παίρνουμε μία φέτα λεμόνι και περνάμε το χείλος του κάθε ποτηριού.
- Ζαχαρώνουμε το χείλος και στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα στα ποτήρια.
- Γαρνίρουμε με μία φράουλα την οποία στερεώνουμε στο χείλος του ποτηριού.