Μετά από αυτό, νομίζω ό,τι η λαδόκολλα θα κερδίσει τις εντυπώσεις και φυσικά θα λατρέψετε το πόσο νόστιμο γίνεται έτσι το αρνί! Μια συνταγή, απολειστικά φτιαγμένη από τα χεράκια της μαμάς-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου.
Όλες οι συνταγές για γλυκά, φαγητά, πίτες κ.α —> ΕΔΩ
Αρνί στη Λαδόκολλα με κληματόβεργες!
Υλικά:
1 ολόκληρο αρνί 10-12 κιλών είναι ιδανικό
αλάτι και πιπέρι (μαύρο)
Συνταγή:
1. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί (να μείνει μια ημέρα στο ψυγείο). Βάζουμε το αρνί ολόκληρο στον παγκο της κουζίνας (όταν το αγοράσετε, θα ζητήσετε από τον κρεοπώλη, να το σπάσει το κόκκαλο στη σπονδυλική στήλη). Το αρνί είναι καθαρό, χωρίς έντερα και συκωταριά
2.Κάνετε μικρές χαρακιές στα μπούτια και το αλατοπιπερώνετε καλά. Επίσης, αλατωπιπερώνετε καλά και από την εσωτερική του πλευρά μέσα από τα πλευρά.
3.Δένετε τα άκρα του με σπάγκο και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.
4.Την επόμενη ημέρα, Κυριακή του Πάσχα, πέρνετε 5-6 λαδόκολλες και τυλίγετε καλά όλο το αρνί. Να είναι παντού τυλιγμένο. Έπειτα ενώνετε τα ακρα του και τα δένετε μαζί να σχηματίσει μια κουλούρα για να χωρά στο ταψί σας.
5.Στο ταψί πριν το αρνί, να βάλετε κάτω κληματόβεργες (να μην ακουμπά το αρνί με τη λαδόκολλα στον πάτο του ταψιού). Αν δεν έχετε κληματόβεργες που είναι το ιδανικό, να βάλετε μια σχάρα και επάνω το αρνί με τη λαδόκολλα.
6.Το βάζετε στο φούρνο από τις 8:00 το πρωί για να βγει στη 1:00 το μεσημέρι, στους 200 βαθμούς.
Καλή Όρεξη !!!