Αν περιμένετε μωρό τον Αύγουστο ή αν έχετε ήδη μωρά του Αυγούστου στο σπίτι (που μπορεί να μην είναι πια μωρά), σίγουρα θέλετε να μάθετε τι θα γίνει αυτό το παιδί όταν μεγαλώσει…
Δείτε τι κοινά χαρακτηριστικά έχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον τελευταίο (και πιο ωραίο) μήνα του καλοκαιριού:
Είναι μικρές ηλιαχτίδες
Τα μωρά του Αυγούστου τείνουν να έχουν ηλιόλουστες προσωπικότητες, ακριβώς όπως τον καιρό αυτή την εποχή. Η έρευνα δείχνει ότι αυτή η αισιοδοξία μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στη βιταμίνη D, και ενώ βρίσκονται στη μήτρα της μαμάς τους και όταν γεννιούνται.
Θεωρείται, επίσης, ότι το βιολογικό τους ρολόι είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με τον μακρύ κύκλο φωτός του καλοκαιριού, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience.
Τι σημαίνει αυτό; Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο χουν χαμηλότεροι κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων νευρολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένης της εποχιακής συναισθηματικής διαταραχής (χειμερινή κατάθλιψη), της διπολικής διαταραχής και της σχιζοφρένειας, σε σχέση με τα μωρά του χειμώνα.
Είναι πιθανό να γίνουν… πρόεδροι
Πολλά αυγουστιάτικα μωρά γεννιούνται με ηγετικά χαρακτηριστικά, όπως τόλμη, χάρισμα και αφοσίωση. Δεν είναι καθόλου περίεργο που γίνονται σπουδαίοι πρωτοπόροι. Τυχαίο που οι πρόεδροι Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον γεννήθηκαν τον Αύγουστο;
Είναι πιο τυχερά
Μια μελέτη του 2005 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου είναι πιο πιθανό να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς σε σύγκριση με εκείνους που έχουν γεννηθεί μεταξύ Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα, το 44,9% των ανθρώπων που γεννήθηκαν φθινόπωρο ή χειμώνα ανέφεραν ότι αισθάνονται τυχεροί, ενώ το 47,9% των μωρών που γεννήθηκαν την άνοιξη ή το καλοκαίρι ένιωθαν ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους.
Γεννιούνται μεγάλα και γίνονται ψηλά
Στατιστικά μιλώντας, τα μωρά του καλοκαιριού έχουν μεγαλύτερο βάρος γέννησης από τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο κατά τη διάρκεια των άλλων τριών εποχών. Η ίδια μελέτη δείχνει, επίσης, ότι μεγαλώνοντας θα είναι ψηλότερα από τους συνομηλίκους τους ως ενήλικες.