Σήμερα η μαμά-σεφ Μαρία Παπαγεωργίου θα μας φτιάξει μια συνταγή παραδοσιακή και νόστιμη. Θα μας μαγειρέψει χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπίτες. Δεν θα πεις ποτέ όχι σε αυτό το φαγητό.
Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ
Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο κομμένο σε μερίδες
1 καρότο κομμένο σε φέτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο και κανέλα
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
1/2 κιλό χυλοπιτακι
2 κ.σ πελτέ ντομάτας
1 χυμός ντομάτας
3 κ.σ βούτυρο
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
300 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
1) σε κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το. Κοτόπουλο να τηγανιστεί πολύ καλά να κάνει κρούστα
2) μετά ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα καρότα να σοταριστούν κι αυτά όλα μαζί
3) το σβήνουμε με κόκκινο κρασί και το βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ
4)ρίχνουμε και τον πελτέ τον χυμό ντομάτας και το μοσχοκάρυδο το αλάτι πιπέρι πάπρικα και την κανέλα και νερό να βράσουν
5) βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό και ρίχνουμε αλάτι και τις χυλοπίτες για 3 λεπτά το στρώνουμε και ενώ έχει μείνει με την σάλτσα του το κοτόπουλο το ρίχνουμε μέσα το ανακατεύουμε και του ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και σερβίρουμε με τυρί τριμμένο