Like Safety Project Αθλητισμός Εκδηλώσεις Μωρό - Παιδί Προτεινόμενο

Αγώνας Ζωής: Προμηθέας – Περιστέρι bwin και ένα μουσικό υπερθέαμα για μια Θερμοκοιτίδα!

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε για το μεγάλο αθλητικό και μουσικό γεγονός της Πάτρας, με θέμα “Αγώνας Ζωής” Προμηθέας – Περιστέρι bwin όπου θα διεξαχθεί στο γήπεδο Δ. ΤΟΦΑΛΟΣ, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022. 
Τα έσοδα του Αγώνα Ζωής, θα διατεθούν για την αγορά μιας Θερμοκοιτίδας προς την Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.  
Ενώ παράλληλα η Εθελοντική Ομάδα του ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή, θα βρίσκεται από τις 4 στο γήπεδο με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και γονείς (mascot, ξυλοπόδαροι, facepainting), με σκοπό να ενημερωθούν όλοι και να γίνουν Δότες Μυελού των Οστών. Πάμε να γίνουμε 100.000 δότες και να προσφέρουμε ζωή σε ένα παιδί σε έναν συνάνθρωπο μας!!! 
Η Δημοσιογράφος – Ceo Manager του Juniorsclub.gr και Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε: “Ο Οργανισμός Safety Project, δημιουργήθηκε για να συμβάλλει και να καλύψει ανάγκες που έχουν άμεση σχέση με την υγεία, την ασφάλεια και το πολιτισμό! 
Για εμάς, είναι μεγάλος στόχος και τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε μόνοι μας, γιατί ο Αγώνας Ζωής στις 14 Σεπτεμβρίου γίνεται για κυριολεκτικά για να σώσουμε ζωές! Τόσο με τη θερμοκοιτίδα, που είναι ο μόνος τρόπος επιβίωσης ενός νεογέννητου μωρού, όσο και με την Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών, οι Πατρινοί αλλά και νέοι φοιτητές που φιλοξενούνται στην πόλη μας, πρέπει να καταλάβουν ό,τι αυτός ο Αγώνας Ζωής, μας αφορά όλους. 
1 στα 10 μωρά γεννιέται προωρο στην Ελλάδα, καθημερινά παιδιά και συνάνθρωποι μας με λευχαιμία και άλλες σπάνιες αιματολογικές παθήσεις, έχουν ώς μόνη επιλογή επιβίωσης τη Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών. Προσωπικά, ως εθελόντρια δότρια μυελού των οστών, έζησα την αγωνία στην οικογένεια μου, με το μωρό μας, να περιμένει να βρεθεί συμβατός δότης μυελού των οστών και να χρειάζεται να κάνει 2 Μεταμοσχεύσεις Μυελού των Οστών για να είναι σήμερα καλά!!! Κάθε σπιτικό έχει μια ιστορία που αφορά σε συγγενικό πρόσωπο όπου νόσησε με καρκίνο ή έχει βιώσει ή γνωρίζει μια οικογένεια όπου το μωρό χρειάστηκε άμεσα θερμοκοιτίδα! Ποιος μπορεί, ποιος αντέχει να γυρίσει την πλάτη και να απαρνηθεί τη ζωή;;; 
Γι αυτό στον Αγώνα Ζωής, εκτός από το μεγάλο αθλητικό γεγονός με τις δυο ομάδες Α΄εθνικής Προμηθέας και Περιστέρι  bwin, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους πολλοί αγαπημένοι σας καλλιτέχνες, όπως ο γνωστός συνθέτης – στιχουργός Φοίβος, ο ηθοποιός Κώστας Σόμμερ όπου θα παρουσιάσει την εκδήλωση μας, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και οι τσιρλίντερς της Έφης Μάρκου, υπόσχονται ένα εντυπωσιακό Grand Opening και στο ημίχρονο το παρκέ θα πάρει φωτιά, με τον Ρουσσέτο Δημητρόγλου και τον Μηνά Τσίγκο, από τους 15 50 να ροκάρουν και να ξεσηκώνουν τα πλήθη!” 
Ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, καθηγητής Παιδιατρικής – Νεογνολόγος κος Δημητρίου Γαβριήλ μίλησε για τις ανάγκες τις Μονάδας Νοσηλείας Νεογνών: ” 15 εκατομµύρια παιδιά στον κόσµο γεννιούνται πρόωρα κάθε χρόνο. Οι 500.000 εξ αυτών γεννιούνται στην Ευρώπη. Kάθε 30” ένα τέτοιο νεογνό πεθαίνει παγκοσμίως, γεγονός που ανεβάζει τους θανάτους αυτούς στο 1 εκατ. ετησίως.

Στην Ελλάδα το 10% των τοκετών είναι πρόωροι τοκετοί (περίπου 8000-9000 πρόωρα ανά έτος) με 200 νεογνά να γεννιούνται με προβλήματα που οδηγούν σε εγκεφαλική παράλυση. Η νεογνολογία σήμερα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να παρέχει στα περισσότερα από αυτά μεγάλη βοήθεια.

Κατανοείτε πώς θα ζήσουν αυτά τα παιδιά για τα επόμενα 30 ή 40 χρόνια; Τι ηθική επιβάρυνση είναι για την οικογένεια τους και τι οικονομικό κόστος για το δημόσιο σύστημα υγείας η διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους; Και όμως, εάν εξοπλιστούν υλικοτεχνικά και στελεχωθούν σωστά οι νεογνολογικές μονάδες, μπορείς να αποφύγεις τόσο την επιβάρυνση της υγείας των νεογνών
και κατόπιν παιδιών, όσο και το κόστος για τις οικογένειες και την Πολιτεία.
Στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του ΠΓΝΠ, από τις 25 κλίνες εντατικής φροντίδας με απόφαση του ΔΣ, λειτουργικές κλίνες είναι μόνο οι 15, αφού οι νοσηλεύτριες δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν μόνο 18 θερμοκοιτίδες.
Συχνά αναγκαζόμαστε να νοσηλεύουμε 18 νεογνά, ενώ δεχόμαστε αφόρητη πίεση για νοσηλεία επιπλέον νεογνών. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι μισές από τις θερμοκοιτίδες είναι 20ετίας, ενώ το 1/3 απ’ αυτές προέρχονται από δωρεές. Είναι πολύ σημαντική η οποιαδήποτε προσφορά για τη προστασία αυτού του ευαίσθητου πληθυσμού.
Θα κλείσω παραθέτοντας αυτό που τόνισα το 2016 σε συνέντευξη τύπου σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Νεογνολογικής Εταιρείας : «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι επιτέλους, ότι θα πρέπει να φροντίσουμε και τα νεογνά που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους, καθώς και τις οικογένειες τους. Δεν υπάρχουν μόνο οι ΜΕΘ των Ενηλίκων αλλά και των νεογνών, γιατί για να γίνεις παιδί και ενήλικας πρέπει πρώτα να είσαι νεογνό και μάλιστα υγιές”
 
Σημαντική η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, κου Μπονάνου Χαράλαμπου: «Είμαστε εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις. Πώς ενώνονται οι δυνάμεις; Mέσω ενός μεγάλου συλλόγου που έχει δείξει το ευαίσθητο πρόσωπό του και έχει αφήσει το κοινωνικό του αποτύπωμα σε κάθε κοινωνική ανάγκη και ενός ανθρώπου όπως ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, στου οποίου το πρόσωπο βλέπω την αγωνία για την ύπαρξη μιας Παιδιατρικής Κλινικής που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες. 
Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να λύσει από μόνος του όλα τα προβλήματα, παρά το γεγονός πως η περιφέρεια και το κράτος έχουν δαπανήσει αρκετά χρήματα για τον τομέα της υγείας. Τέτοιες δράσεις είναι πάντα πολύ καλό να γίνονται και τις έχουμε ανάγκη. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι πάντα δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις και τέτοιες πρωτοβουλίες.».
Κατόπιν το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας Πατρών, κο Μήλας Χρήστος: «Νιώθω περήφανος που βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας την ΚΑΕ Προμηθέας. Ο Προμηθέας είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα, είναι ένας οργανισμός που αλληλεπιδρά με διάφορες κοινωνικές ομάδες, μέσω πολλών δραστηριοτήτων και δράσεων. Είναι τιμή μας που είμαστε μέρους αυτού του Αγώνα Ζωής, που γίνεται για πολύ καλό σκοπό.
 Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο της Πάτρας να έρθει στο γήπεδο. Οι παρευρισκόμενοι εδώ μας έχουν υποσχεθεί μια μέρα με πολλές εκπλήξεις και δρώμενα. Ο Προμηθέας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Τέλος, να αναφέρω ότι το παιχνίδι με το Περιστέρι θα είναι ένα πολύ σημαντικό και ιστορικό φιλικό, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως προπονητής και είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο της Πάτρας, να είναι παρών σε αυτή την ιστορική στιγμή».
Η συνέντευξη τύπου ολοκληρώθηκε με τον Διεθνή παίκτη και Αρχηγό του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, Νίκο Γκίκα, ο οποίος απηύθυνε το δικό του κάλεσμα στον κόσμο και τόνισε μεταξύ άλλων: «Χαίρομαι πολύ που είμαι μέρος αυτής της προσπάθειας. Εύχομαι ο κόσμος της Πάτρας να αγκαλιάσει αυτό το εγχείρημα, οι γονείς να φέρουν τα παιδιά τους και να γεμίσει το γήπεδο. Είμαι σίγουρος ότι θα γίνει ένας πολύ δυνατός αγώνας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει να μας δει, άλλωστε αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μας για φέτος μπροστά στο κοινό μας και θέλουμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι σε αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία
Σ’ αυτή την πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη ως προπονητή στο Περιστέρι bwin και στην πρώτη εμφάνιση των νέων παικτών του ΠΡΟΜΗΕΑ στο κοινό της Πάτρας, ο αγώνας αναμένεται να έχει τεράστιο αθλητικό ενδιαφέρον! Ο Αγώνας Ζωής όμως είναι ο στόχος μας! Το δικό μας καλάθι! Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα προσφέρουμε στην Μονάδα Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών τη θερμοκοιτίδα! Μαζί θα τα καταφέρουμε και θα γίνουμε περισσότεροι ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ! Μαζί θα τα καταφέρουμε γιατί η Πάτρα έχει κι άλλο πρόσωπο! 
Κλείσε τη θέση σου  στο Promitheas Park τις καθημερινές 10:00-18:00 και τα Σάββατα 10:00-14:00, είτε ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ticketmaster.gr
Κοινοποίησε το στο προφίλ σου, να το μάθουν περισσότεροι! Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!
Μετάβαση στο περιεχόμενο