Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Ανδρέας Παπακωνσταντινόπουλος: Ο Πρωταθλητισμός απαιτεί συνέπεια, η μουσική με ηρεμεί

Γιατί δίνω πάντα προτεραιότητα στα παιδιά; Γιατί πιστεύω σε αυτά, βλέπω τη νέα γενιά και ξέρω έχει “προγραμματιστεί” να τα καταφέρει. Με έναν διαφορετικό τρόπο από εμάς, αλλά σίγουρα έχουν πολλά ερεθίσματα, άψογη σχέση με τη τεχνολογία και είναι άτομα με ευαισθησία για τον άνθρωπο, τη φύση, τα ζώα.

της δημοσιογράφου Ελένης Βασιλοπούλου @elena_juniorsclub

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 Ξεχωριστά παιδιά

 

Σε αυτό το πολύχρωμο και πολυπολιτισμικό μοτίβο, όπου μας κυριεύει το στρες από όταν γεννιόμαστε, κάποια παιδιά ξεχωρίζουν για τα ταλέντα τους και την παιδεία τους.

Στις 17 Ιουνίου 2024, ημέρα Δευτέρα, από τις 4:00 μ.μ., διοργανώνεται το 1ο Safety Project – Ιατρικό Συνέδριο “Στρες & αυτοάνοσα σε παιδιά και νέους”, το οποίο θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού του Πανεπιστημίου Πατρών, από τον Οργανισμό Safety Project (μη κερδοσκοπικό) σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Εκεί, εκτός από τις επιστημονικές εισηγήσεις και τα 2 workshops, θα γνωρίσετε παιδιά, εφήβους και νέους μέσα από τις προσωπικές ιστορίες τους.

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντινόπουλος, είναι ένας πολυτάλαντος νέος, όπου θα μας ταξιδέψει με το σαξόφωνο του και τη μουσική του! 

“Ο Πρωταθλητισμός απαιτεί συνέπεια, η μουσική με ηρεμεί”

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντινόπουλος, γιος του Βαγγέλη Παπακωνσταντινόπουλου και της Άντζελας Πούλη, είναι μαθητής τρίτης γυμνασίου, στο μουσικό σχολείο Πατρών,  ξεχωρίζει για τα όργανα που παίζει, το  σαξόφωνο και το πιάνο, είναι μέλος της youth orchestra, με μαέστρο τον Σταμάτη Λέκκα και έχει λάβει μέρος σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε με τη φιλαρμονική του μουσικού σχολείου, είτε με την youth orchestra, καθώς και σε ιδιωτικά event. 
Ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού, στο άθλημα ταεκβοντό, από τεσσάρων χρόνων ανήκει στον αθλητικό σύλλογο Α.Σ.  Βασιλεία-Αγωγή Πατρών με προπονητή τον Γιώργο Κατσιγιάννη. Είναι κάτοχος μαύρης ζώνης και τριών νταν με πολλές διακρίσεις και συμμετοχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όσο για χόμπι, εκτός από τη μουσική, επιλέγει το υποβρύχιο ψάρεμα και την αυτόνομη κατάδυση. 

j.c.: Πώς επιδρά η μουσική, στη ζωή σου;

Η μουσική είναι ένας τρόπος για να ξεφεύγω από το άγχος, τα προβλήματα και την κούραση από την καθημερινότητα που έχω. Το μόνο που να με νοιάζει την ώρα που παίζω ή ακούω μουσική, είναι μόνο αυτή! 

j.c.: Πρωταθλητής tae kvo do. Αυτό σου στερεί χρόνο;

Ναι, αλλά αναπληρώνεται από την αγάπη μου για το άθλημα! Στη ζωή μου έχω πρόγραμμα, είτε για το διάβασμα, είτε για την προπόνηση, ακόμα και για άλλα πράγματα που αγαπώ και θέλω να κάνω. Το πρόγραμμα, με βοηθά να οργανώσω την καθημερινότητα μου, για να καταφέρω να τα κάνω όλα! 

Ο Πρωταθλητισμός, απαιτεί συνέπεια, πηγαίνω για προπόνηση 3-4 φορές. Υπάρχουν όμως φορές που έχω προπόνηση, Σάββατο ή Κυριακή.

j.c.: Ως έφηβος, πώς διαχειρίζεσαι τις κακές συμπεριφορές άλλων παιδιών;

Προσπαθώ να αποφεύγω γενικά, κάθε πρόκληση. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θέτω πρώτα ως μέτρο αντιμετώπισης, τη συζήτηση και σχεδόν πάντα τα καταφέρνω. Ο Πρωταθλητισμός με κάνει να νιώθω αυτοπεποίθηση και οι αρχές που έχω από το σπίτι μου, με οδηγούν σε λύσεις χωρίς βία. 

j.c.: Από τη γη, στο βυθό! Οι καταδύσεις σου δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύψεις έναν άλλο κόσμο; 

Φυσικά και μου δίνουν αυτή την ευκαιρία, επειδή μπορώ να δω, το βυθό και με τον εξοπλισμό έχω τη δυνατότητα να φτάσω και πιο βαθιά. 

Το επίπεδο μου στις καταδύσεις είναι αρχάριο, αλλά θέλω φυσικά να μάθω και άλλα πολλά! Για εμένα η θάλασσα είναι το αγαπημένο μου χόμπι μετά την μουσική, γιατί μέσα στην θάλασσα γνωρίζεις και βλέπεις έναν άλλον κόσμο με διαφορετικά τοπία και διαφορετικές ζωές.

j.c.: Με ποια σειρά προτίμησης θα βάλεις τη μουσική, τον πρωταθλητισμό και τις καταδύσεις;

Leave a Comment

Μετάβαση στο περιεχόμενο