Θέματα υγείας

Ανθυγιεινο και σοκαριστικο! Αρουραίοι μαζί με μεγάλους αλλά και παιδιά σε πόλη της Ινδίας! (+video)

Σε μια αρκετά ανθυγιεινή διαδικασία έχουν προβεί οι κάτοικοι και μη, στην πόλη  Deshnoke, στην επαρχία του  Rajasthan της Ινδίας. 

Το θέαμα σίγουρα είναι παράξενο, επικίνδυνο και σίγουρα εξωπραγματικό!  Στην πόλη αυτήν, υπάρχει ο ναός Karni Mata, οποίος είναι γνωστός ως ο Ναός των Αρουραίων. Σε αυτόν τον ναό κατοικούν περίπου 200.000 αρουραίοι, οι οποίοι θεωρούνται ιεροί και λατρεύονται όσο τίποτα άλλο!

Karni Mata, ναός των αρουραίων 02

Αυτοί οι ιεροί(!) αρουραίοι ονομάζονται Kabbas. Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι ταξιδεύουν σε μεγάλες αποστάσεις για να τους υποβάλλουν τα σέβη τους. Ο ναός προσελκύει προσκυνητές από όλη τη χώρα για να λάβουν τις ευλογίες των αρουραίων αλλά και πολλούς τουρίστες φυσικά, που έρχονται να δουν αυτό το αξιοπερίεργο θέαμα.

Μία διαδικασία σίγουρα επικίνδυνη αφού ο αρουραίος είναι γνωστός για τις σοβαρές ασθένειες που μεταδίδει. Πόσο μάλλον όταν είσαι μαζί με 200.000! Και το χειρότερο; Αφήνουν και μικρά παιδιά να “παίζουν” μαζί τους!

Karni Mata, ναός των αρουραίων 01

Μερικές από τις ασθένειες που μπορεί να μεταδώσει ένας αρουραίος είναι:

  • Πανώλη
  • Τυφοειδής πυρετός (Rickettsia mooseri)
  • Τριχινέλλωση (Trichinella spiralis)
  • Σαλμονέλλωση (Salm. typhimurium)
  • Λεπτοσπείρωση ή νόσος κ.α

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ποντικός στον ινδουισμό θεωρείται το ζώο“μεταφορέας” της θεότητας Γκανέσα (Ο Γκανέσα είναι μια ινδουιστική θεότητα η οποία φέρει ως κεφαλή ένα κεφάλι ελέφαντα). Ο Γκανέσα θεωρείται ο Θεός με την δύναμη για να υπερπηδά τα εμπόδια. Ο ποντικός συμβολίζει την “υπόγεια” δύναμη του Γκανέσα γιατί μπορεί να γλιστρά σε εσοχές και με αυτό το τρόπο να υπερπηδά τα εμπόδια.
Μετάβαση στο περιεχόμενο