Επικαιρότητα

Άντρας έβγαλε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ακούγοντας τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα της συζύγου του

Ένας Αμερικανός κατηγορείται ότι έβγαλε 1,8 εκατομμύρια δολάρια εκμεταλλευόμενος εμπιστευτικές πληροφορίες που άκουσε κατά τη διάρκεια επαγγελματικών τηλεφωνημάτων της συζύγου του η οποία δούλευε από το σπίτι τους. Τώρα είναι αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και παίρνει διαζύγιο.  

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ανακοίνωσε ότι ο Τάιλερ Λούντον κατηγορείται για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών. Ο άνδρας, περίπου 40 ετών, σύμφωνα με τη SEC «εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δούλευε με τηλεργασία» και επωφελήθηκε από εμπιστευτικές πληροφορίες που σχετίζονταν με τα σχέδια της BP να εξαγοράσει εταιρεία πέρυσι. Η σύζυγός του εργαζόταν στην πετρελαϊκή εταιρεία. 

Σύμφωνα με την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο Λούντον- που ζει στο Χιούστον- άκουσε διάφορες κλήσεις της συζύγου του, η οποία ήταν διευθύντρια συγχωνεύσεων και εξαγορών της BP και δούλευε πάνω σε μια συμφωνία από το γραφείο του σπιτιού τους

Στη συνέχεια, ο Λούντον αγόρασε πάνω από 46.000 μετοχές της εταιρείας που θα εξαγόραζε η BP, της TravelCenters of America, δίχως να το γνωρίζει η σύζυγός του, εβδομάδες προτού ανακοινωθεί η συμφωνία στις 16 Φεβρουαρίου του 2023. 

Τελικά, τα αποκάλυψε όλα στη σύζυγό του, υποστηρίζοντας ότι αγόρασε τις μετοχές επειδή ήθελε να βγάλει αρκετά χρήματα έτσι ώστε εκείνη να μην αναγκάζεται να δουλεύει τόσες πολλές ώρες. 

Η σύζυγός του το ανέφερε στους εργοδότες της, που στη συνέχεια την απέλυσαν παρότι δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι εν γνώσει της διέρρευσε πληροφορίες στον σύζυγό της. Τελικά, έφυγε από το σπίτι τους και κατέθεσε αίτηση διαζυγίου. 

«Εκμεταλλεύτηκε ότι δούλευε με τηλεργασία και εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη της συζύγου του για να αποκομίσει κέρδος από πληροφορίες που ήξερε ότι ήταν εμπιστευτικές», επεσήμανε ο Έρικ Βέρνερ, διευθυντής της SEC για το Τέξας. 

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

 

Πηγή

ULYSSE A PARIS: Ένα γαλλόφωνο έργο για μικρά και μεγάλα παιδιά στις Γραμμές Τέχνης

Θεατρικό παιχνίδι για ενήλικες! Το επιλέγουν φοιτητές και επαγγελματίες στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο