Θέματα υγείας

Απίστευτο κι όμως αληθινό!! 5χρονος γεννήθηκε με κάποια τμήματα του εγκεφάλου σε λάθος σημείο

Ένα 5χρονο αγόρι που γεννήθηκε με ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου σε λάθος σημείο έχει αφήσει έκπληκτους τους γιατρούς με τη μεγάλη πρόοδο που σημειώνει. Ο γενναίος Finley Lamb πάσχει από μια σπάνια ανωμαλία του εγκεφάλου που ονομάζεται περικοιλιακή οζώδης ετεροτοπία, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι πρότινος το παιδί δεν μπορούσε να μιλήσει ούτε να περπατήσει. Επιπλέον, το χαριτωμένο αγοράκι από την πόλη Wallasey στην Αγγλία έχει 90% πιθανότητες να εμφανίσεi επιληψία αργότερα στη ζωή του και να υποφέρει από προβλήματα στην καρδιά, τους πνεύμονες και το έντερο.

Όμως, το 5χρονο παιδί άφησε άφωνη τη μητέρα του όταν έκανε τα πρώτα του βήματα πέρυσι και συνέχισε να αψηφά τις δυσκολίες πηγαίνοντας στο δημοτικό σχολείο τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Ήταν γύρω στο Μάιο του περασμένου έτους, όταν ο Finley σηκώθηκε μόνος του και περπάτησε μέσα στο δωμάτιο. Μείναμε έκπληκτοι. Ξεκίνησε κάνοντας 50 μέτρα την ημέρα και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να περπατάει 3 χιλιόμετρα καθημερινά για να πάει και να γυρίσει από το σχολείο», αναφέρει η 37χρονη μητέρα του.

2752078200000578-0-image-a-13_1428335627669

Ο Finley έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο αφότου ξεκίνησε να παρακολουθεί πριν από δύο χρόνια ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εκείνον από το Family Hope Center που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Το κέντρο αντιμετωπίζει παιδιά με ειδικές ανάγκες και αναπτυξιακές καθυστερήσεις και προτείνει ειδικές ασκήσεις και αλλαγές στον τρόπο ζωής, που προορίζονται για την τόνωση του εγκεφάλου.

Ο Finley διαγνώστηκε σε ηλικία 2 ετών με την σπάνια πάθηση που επηρεάζει μόλις 50 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όμως, ο αποφασιστικός μαθητής έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, με τη λειτουργία του εγκεφάλου του να αυξάνεται από το 54% στο 76% και την κινητικότητα του να εξελίσσεται από εκείνη ενός μωρού επτά εβδομάδων σε ενός παιδιού δύο ετών.

«Σε ηλικία 3,5 ετών δεν μπορούσε να περπατήσει ούτε καν να μπουσουλήσει, κοιμόταν σε κούνια σαν μωρό και δεν ήταν σε θέση να μιλήσει καθόλου. Τώρα δεν σταματήσει να μιλάει. Παραλίγο να τρακάρω όταν άκουσα την πρώτη του φράση: «Μαμά, δεν θέλω να πάμε εκεί». Νόμιζα ότι ήταν κάποιος άλλος μέσα στο αυτοκίνητο. Η συμπεριφορά του έχει αλλάξει τόσο πολύ, κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι ήταν δυνατό. Είναι πολύ πιο σίγουρος και ανεξάρτητος, ακριβώς όπως ένα κανονικό παιδί», αναφέρει η μητέρα του μικρού Finley.

Μετάβαση στο περιεχόμενο