Safety Project Προτεινόμενο Πρωταγωνιστές

Χαράλαμπος Μπονάνος: “Όταν η μοναδική λύση είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, να μην αφαιρέσουμε από έναν συνάνθρωπο μας την τελευταία του ελπίδα”

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Safety Project σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κο Μπονάνο Χαράλαμπο, πραγματοποιεί το Φεστιβαλ “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 6:00 μ.μ. στο Φάρο της Πάτρας!

Φέτος, ο Οργανισμός Safety Project, επιθυμεί να δημιουργήσει περισσότερες ενημερωτικές εστίες για να ενημερωθεί ο κόσμος και να γίνουν περισσότερες εγγραφές νέων μελών, Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, πάντα ενημερωμένος και ευαίσθητος σε θέματα που αφορούν την υγεία, αναζητά δημιουργικούς, ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς τρόπους για τον κόσμο! 

Χαράλαμπος Μπονάνος: “Να οδηγήσουμε τα βήματα των αποφάσεων, στη σωστή κατεύθυνση που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο”

J.C.: Η Περιφέρεια και εσείς ως Αντιπεριφερειάρχης, στηρίζετε τη μεγάλη αυτή εκδήλωση, του Οργανισμού Safety Project;

Χ.Μ.: Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη συνεργασία, για τη διάθεση, και τις όμορφες ιδέες που έχει, την Ελένη Βασιλοπούλου, Πρόεδρο του Οργανισμού Safety Project, γιατί με το Φεστιβάλ “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών” , θα μπορέσουμε να φέρουμε και άλλους πολίτες στην παγκόσμια τράπεζα των δοτών μυελού των οστών. 

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, ότι η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ο μονόδρομος μιας καλύτερης ζωής και στην Περιφέρεια μας. Δεν έχει δικαίωμα κανένας να αδιαφορεί όταν με μια απλή, αλλά τόσο σημαντική κίνηση μπορεί να σώσει μια ζωή, σε κάποιο σημείο του παγκόσμιου ιστού.

Οι ασθένειες του αίματος, μπορούν να συμβούν στον καθένα μας και είναι απαραίτητο όταν η μοναδική λύση είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών, να μην αφαιρέσουμε από έναν συνάνθρωπο μας την τελευταία του ελπίδα. Δεν έχουμε δικαίωμα να αδιαφορούμε, να προσπερνάμε μια υπαρκτή ανάγκη που η υλοποίηση της απαιτεί μόλις ένα λεπτό από την ζωή μας, αναίμακτα, χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Αυτό το δυνατό μήνυμα της ευαισθητοποίησης περισσότερων πολιτών πρέπει να είναι επαναλαμβανόμενο και να φτάσει στα αυτιά όλο και περισσότερων πολιτών.

J.C.: Γι’ αυτό η Περιφέρεια, αλλά κι εσείς προσωπικά αναζητάτε, ενδιαφέρουσες προτάσεις για να έχουν απήχηση στο κοινό που πρέπει να ενημερωθεί;

Χ.Μ.: Ασφαλώς! Η σκέψη για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης (με το αερόστατο στις 17/09/2023),  ανήκει αποκλειστικά στην Ελένη Βασιλοπούλου κι είναι λογικό να με ενθουσιάζει και να τη στηρίζω! Γι’ αυτό καλώ τους συμπολίτες μου,  να την πλαισιώσουν! 

Μαζί λοιπόν θα φτιάξουμε και θα ενδυναμώσουμε την ανθρώπινη αλυσίδα της αγάπης!

J.C.: Προσωπικά, είστε ευαισθητοποιημένος και συνειδητά στηρίζετε θέματα της υγείας. Ποιος είναι ο νέος στόχος σας για την επόμενη θητεία σας ως Αντιπεριφερειάρχης ;

Χ.Μ.: Ως άνθρωπος στο χώρο της υγείας για αρκετά χρόνια, είναι λογικό η βιωματική εμπειρία μου να με ευαισθητοποιεί πάνω σε τέτοια ζητήματα που αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας.

Έχω ζήσει από κοντά την μεγάλη προσπάθεια του καθηγητή Σπυριδωνίδη να αγωνιά για την εύρεση του κατάλληλου δότη σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Ο στόχος μου λοιπόν και στην επόμενη πενταετία παραμένει αναλλοίωτος,  αταλάντευτα προσηλωμένος να μπορέσουμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

J.C.: Η πολιτική έχει ανθρώπινο πρόσωπο και εσείς μας το δείχνετε! 

Χ.Μ.: Αυτό που επαναλαμβανόμενα λέω στον δημόσιο λόγο, να δείξουμε, να προβάλουμε το ανθρώπινο πρόσωπο της πολιτικής. Αν θέλουμε μια ποιοτική ζωή πρέπει να κατανοήσουμε ότι πρέπει να δείξουμε τον ανάλογο σεβασμό, να χαμηλώσουμε το βλέμμα σε υπαρκτές ανάγκες των αδύναμων που δεν ήταν το ίδιο τυχεροί με τους υπόλοιπους.

Εκεί στοχεύει η περιφερειακή μας πολιτική, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα όλων μας, κυρίως όμως των αδύναμων των ευαίσθητων συλλογικοτήτων που δεν έχουμε δικαίωμα να αγνοούμε.

Οι ανατροπές που πρέπει να γίνουν στο χώρο της υγείας, είναι σίγουρα πολιτική της κεντρικής κυβέρνησης. Εμείς όμως, είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε, να οδηγήσουμε τα βήματα των αποφάσεων, στη σωστή κατεύθυνση που έχουν στο κέντρο τους τον άνθρωπο.

Είμαι αισιόδοξος ότι η επόμενη πενταετία θα είναι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η πενταετία της βελτίωσης όλων εκείνων των παραμέτρων που δυσκολεύουν αρκετούς από εμάς. Περάσαμε μέσα από μια υγειονομική καταιγίδα, στηρίξαμε την κοινωνία να μείνει όρθια και τώρα στο ξέφωτο μας περιμένουν καλύτερες μέρες. Αρκεί να δείξουμε τον αυτοσεβασμό μας, να εκφράσουμε με πράξεις την ενσυναισθηση μας!

Ραντεβού, όλοι μαζί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στις 6:00 μ.μ. στο Φάρο της Πάτρας!

Μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook:  juniorsclub.gr —> ΕΔΩ

Χαράλαμπος Μπανάνος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας: Μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τη ζωή του ενώ στέλνει πολλά μηνύματα σε φίλους και πολιτικούς αντιπάλους!

Save the Date: Ένα μεγάλο ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ στην Πάτρα, για το Φεστιβάλ “Γίνε Δότης Μυελού των Οστών”

Μετάβαση στο περιεχόμενο