Travel / Αξιοθέατα

Διακοπές για νέους: Μοναδική εμπειρία στα Λουτρά Πόζαρ!

Αν ψάχνετε τον ιδανικό φθινοπωρινό -χειμερινό προορισμό ή έστω έναν προορισμό που θα μπορέσετε να συνδυάσετε ένα πλήθος δραστηριοτήτων, τότε πείτε ότι μόλις τον βρήκατε! Τα Λουτρά Πόζαρ λοιπόν που  στην ντόπια διάλεκτο σημαίνει «κάτω από την φωτιά», είναι η ιδανική λύση για όσους θέλουν να ξεκουραστούν, να χαλαρώσουν και να νιώσουν ότι  ήρθαν λίγο πιο κοντά στη φύση.

Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι, στους πρόποδες του βουνού Βόρας – Καϊμακτσαλάν. Βρίσκεται 33 χιλιόμετρα μακριά από την Έδεσσα και μόλις 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Αριδαίας.

*Mη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

Το υψόμετρο του χωριού είναι μικρό, μόλις στα 350 μέτρα. Είναι ένας σχετικά κοντινός προορισμός για τους κατοίκους της Μακεδονίας χωρίς φυσικά να αποκλείουμε τους επισκέπτες που έρχονται απ’όλη την Ελλάδα αλλά και από τα Βαλκάνια. 

Loutra pozar katarraktis

Το νερό στα Λουτρά προέρχεται από το φυσικό κύκλο του νερού της βροχής. Το νερό φτάνει σε πολύ μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να θερμαίνεται και καθώς αναβλύζει από τα έγκατα της γης, εμπλουτίζεται με όλα τα ιαματικά στοιχεία του εδάφους.

Το νερό φθάνει στην θερμοκρασία των 37 βαθμών Κελσίου και έχει πολλαπλές ιαματικές ιδιότητες. Το ιαματικό νερό συνίσταται για άτομα που πάσχουν από δερματικές παθήσεις, για όσους υποφέρουν από ρευματοπάθειες καθώς και παθήσεις του αναπνευστικού και κυκλοφορικού συστήματος.

Η ποσιοθεραπεία η πόση δηλαδή ιαματικού νερού που έχει συγκεκριμένες ιδιότητες συνίσταται για συγκεκριμένες παθήσεις των νεφρών, της χολής των εντέρων και του στομάχου.

Πάντα γίνεται έπειτα από συμβουλή ιατρού και συνήθως πρέπει να εφαρμόζεται στην περιοχή που αναβλύζει συνδυαστικά πάντα με την ηρεμία και τη γαλήνη που προσφέρουν αυτές οι περιοχές. Το φυσικό τοπίο βοηθά στην αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος.

Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε σε συνάρτηση πάντα με τα λουτρά και το τοπίο της περιοχής. Τα ωράρια είναι πολύ διευρυμένα αφού λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Οι εσωτερικές πισίνες – λουτρά, είναι διαθέσιμα 24 ώρες το 24ώρο. 

Υπάρχει μια εξωτερική πισίνα στην οποία μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας και είναι και η πιο οικονομική πρόταση στην περιοχή, εκτός από τον καταρράκτη στον οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση με μόλις 2€ για όση ώρα θέλετε!

Μέσα στο οργανωμένο υδροθεραπευτήριο θα βρείτε εγκαταστάσεις  όπως αποδυτήρια, εσωτερικές πισίνες, Jacuzzi, spa, σάουνες, χαμάμ αλλά και τεχνητούς καταρράκτες.

Σε όλες τις εγκαταστάσεις, το νερό διοχετεύεται και ανακυκλώνεται συνεχώς και τηρούνται με αυστηρότητα όλοι οι κανόνες υγιεινής και προστασίας. Οι εσωτερικές πισίνες είναι έξι και είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση από πριν είτε online είτε τηλεφωνικά.

Σπήλαιο Λουτρών – Μουσείο

Στη περιοχή του Πόζαρ υπάρχει ένα σύμπλεγμα 16 σπηλαίων, όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν εξερευνηθεί όλα. Έχουν βρεθεί στοιχεία για τον πρωτόγονο άνθρωπο όπως αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούσε. Πολλά ευρήματα υπάρχουν και για την καφέ αρκούδα. Επίσης έχουν βρεθεί οστά από λεοπάρδαλη, ύαινα και αλεπού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδρομή το Σαββατοκύριακο: Αρχαία Ολυμπία, ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελλάδας

 

Εκδρομή το Σαββατοκύριακο: Επίσκεψη στους υπέροχους Δελφούς!

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο