Απόψεις

ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ : Οι «κοριοί» ξύπνησαν και βάλλουν κατά Καζάκου

αρχείο λήψης

 Από τον Γιώργο Κ. Παπαδημητρακόπουλο

Νέος καλλιτεχνικός δ/ντης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας ο Κώστας Καζάκος άκουσα και ξαφνικά όλα θα ερημώσουν, θα διαγραφούν, θα ξεχαστούν υποστηρίζουν κάποιοι «γνωστοί – άγνωστοι» στα στενά της έρημης αυτής πόλης.

Τόσο ενδιαφέρον πια για το μέλλον του ΔΗΠΕΘΕ δεν το περίμενα από εσάς, «ΚΟΡΙΟΙ», όπως καλά σας είχε αποκαλέσει ο Γιάννης Βόγλης κατά την έξοδο του από το τιμόνι του Θεάτρου της πόλης. Γιατί τέτοιες λεπτομέρειες δεν πρέπει να τις ξεχνάμε σε τούτες τις κρίσιμες ώρες. Και όλοι θυμόμαστε ποιοι είστε !

Η επιλογή του Κώστα Καζάκου στο ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας μόνο ένα μείον είχε και αυτό ήταν η προειλημμένη απόφαση της Δημοτικής Αρχής (όπως αποδείχτηκε) η οποία δεν ήταν ξεκάθαρη στο εκατό τις εκατό των ανακοινώσεων της. Και προσωπικά μόνο αυτό με στεναχώρησε γιατί μέχρι σήμερα ο κ. Κώστας Πελετίδης ήταν ξεκάθαρος και ειλικρινής και προσωπικά ξέρω πως τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του προσπαθούν να ξεριζώσουν τα κακά του συστήματος της πόλης με τα όποια λάθη τους φυσικά.

Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να πει πως το πρόσωπο του κ. Καζάκου δεν εμπνέει εμπιστοσύνη αν σκεφτεί κάποιος πως είναι πιστός στην Τέχνη τα τελευταία 60 χρόνια. Αυτό εμείς αναζητούμε έναν άνθρωπο με εμπειρία και Πίστη πάνω από όλα σε αυτό που υπηρετεί.

Δηλώνω ΠΑΡΩΝ να στηρίξω ως ένας νέος καλλιτέχνης της πόλης τούτης τον κ. Καζάκο αρκεί να είναι έτοιμος να προχωρήσει το ΔΗΠΕΘΕ ένα βήμα μπροστά (όπως έκανε σε μεγάλο βαθμό και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο προκατοχός του και δάσκαλος μου Θοδωρής Αμπαζής).

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο