Βιβλίο

Παρουσίαση βιβλίου: Η ιστορία της Ελλάδας με τη ματιά του Ολιβιέ Ντελόρμ στην Πάτρα

Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τρίτομη γαλλική μελέτη «Η Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από τον 5ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας» παρουσιάζει την Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 7.45 μ.μ. στο «Χασομέρι» στην άνω πόλη της Πάτρας (Παπαδιαμαντοπούλου 10) ο Σύνδεσμος Γαλλόφωνων Αχαΐας. Το βιβλίο, που είναι γραμένο από τον φιλέλληνα συγγραφέα και ιστορικό Ολιβιέ Ντελόρμ (Olivier Delorme), θα παρουσιαστεί από τον ίδιο το συγγραφέα και τους Χρήστο Μούλια, δικηγόρο – συγγραφέα) και Βαγγέλη Πολίτη (Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας, καθηγητή ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας).

Μπορεί το βιβλίο να κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο στα γαλλικά (εκδόσεις Gallimard), όμως με δεδομένο ότι η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση με το Γάλλο ιστορικό για την πορεία της Ελλάδας μέχρι τα γεγονότα των τελευταία ετών.

Olivier_Delorme

Το έργο του Ντελόρμ παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη της χώρας μέσα στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, από το Βυζάντιο μέχρι τις μέρες μας. Ο συγγραφέας, που διατηρεί στενή σχέση με την Ελλάδα έχοντας μάλιστα ζήσει δύο χρόνια στη Νίσυρο, παρακολουθεί συστηματικά τις τρέχουσες εξελίξεις και είναι συχνά καλεσμένος από τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ασκώντας έντονη κριτική για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή ηγεσία και συμβάλλει στην αναίρεση των στερεότυπων που αποδίδονται συχνά στους Έλληνες. Ένα μέρος μάλιστα του τρίτου τόμου του έργου του το αφιερώνει στην περίοδο της κρίσης.

Το τρίτομο έργο διατίθεται στην Πάτρα από το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» (Κολοκοτρώνη 34).

Για περισσότερα μπείτε στο juniorsclub.gr, στην στήλη Events->Τοπικά

]]>

Μετάβαση στο περιεχόμενο