Ενημέρωση Επικαιρότητα Προτεινόμενο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με φυλές της Αιθιοπίας: Παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή παιδιά μιας άλλης εποχής;

Από την Ελένη Βασιλοπούλου

Θα μπορούσαμε με να σας ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο… αλλά δεν υπάρχει λόγος γιατί αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν σε μια άλλη εποχή. Αγόρια κυνηγοί προστατεύουν τις φυλές μαζί με τα υπόλοιπα αρσενικά και κορίτσια που πριν καλά, καλά μεγαλώσουν  γίνονται μητέρες, αποκτούν υποχρεώσεις…

Τελικά, αυτά είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού ή παιδιά μια άλλης εποχής;

Αγόρια από τον ποταμό Όμο

aithiopia-juniorsclub.3

Καλειδοσκόπιο φυλών  που ζουν  ακόμα  στη  Λίθινη  Εποχή,  με εκπληκτικά έθιμα, χορούς  και τελετές. Υπολογίζεται ότι πάνω από είκοσι φυλές ζουν κάτω από πρωτόγονες συνθήκες,  ξεχασμένες στα υψίπεδα του Άνω Νείλου, κυρίως γύρω από τον ποταμό Όμο, στη μεθόριο Αιθιοπίας και Σουδάν.

Οι περιοχές που καταλαμβάνουν οι φυλές αυτές εκτείνονται ανάμεσα στο 10ο βόρειο παράλληλο και στον Ισημερινό.

Κυριότερες φυλές είναι οι Κάρο, οι Κόνσο, οι Μούρσι, οι Χάμερ, οι Ερμπορέ και οι Σαμάι. Άλλοι λαοί, όπως οι Ντίνκα, οι Νούμπα και οι Μπούμι, γνωστοί για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών με αίμα, είναι ακόμα απρόσιτοι.

Οι Κάρο περνούν καρφιά από τα χείλη τους και χαράζουν το δέρμα τους δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Τον ίδιο τύπο καλλωπισμού χρησιμοποιούν οι Χάμερ και οι Ερμπορέ.

Κοπέλες της φυλής Κάρο

aithiopia-juniorsclub5

Οι λαοί αυτοί είναι Νειλωτικής καταγωγής, και στολίζονται με διάφορα αντικείμενα. Πολλοί από αυτούς, κυρίως οι πολεμιστές, κυκλοφορούν γυμνοί, ενώ όλοι τους αρέσκονται στο να βάφουν το σώμα τους.

Κορίτσι της φυλής Χάμερ

aithiopia-juniorsclub.2

Οι πολεμοχαρείς Μούρσι περνούν μεταλλικά ή ξύλινα αντικείμενα από τις μύτες τους, ενώ οι γυναίκες της φυλής αυτής παραμορφώνουν τα χείλη τους με μεγάλους δίσκους από πηλό.

Την ίδια συνήθεια έχουν οι Σούρμα και οι Κιτσέπο του Σουδάν και οι Σάρα της Δημοκρατίας του Τσαντ, που μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες ήταν ανθρωποφάγοι.

Ένα αγόρι από την νομαδική φυλή Suri της Αιθιοπίας

aithiopia-juniorsclub

H Αιθιοπία βρίσκεται μέσα στην τροπική ζώνη με υψηλές θερμοκρασίες.

Το juniorsclub.gr σας ταξιδεύει στην πραγματική Αφρική και σας παρουσιάζει όλο της το μεγαλείο μέσα από τα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=nt7mRrkZJy8

https://www.youtube.com/watch?v=aTzcbkrIjWs

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο